Elkezdődött az új torony megépítése a Drótos-tetőn
Fejlesztés
2023. márc. 21.

Elkezdődött az új torony megépítése a Drótos-tetőn

Elkezdődött az új 56 méteres torony megépítése a Drótos-tetőn. A kivitelezést az Antenna Hungária Kft. alvállalkozója végzi. A munkálatok határideje április harmincadika.

Elkezdődött az új 56 méteres torony megépítése a Drótos-tetőn. Az Antenna Hungária Kft. egy szombathelyi vállalkozót bízott meg a kivitelezéssel, akikről a helyszínen kiderült, hogy ez már az ezredik torony, amelyet elkészíthetnek. A szakemberek az ütemterv szerint először egy 15x15 méteres részt ástak ki, 2 méter 20 centiméter mélységben, amelybe a 17 tonnás betonvas alap került. Ezt a helyszínen szerelték össze. Az új rácsos csőtorony három lábon fog állni, amelyeket gerendák tartanak. A régi egység még szögvasból készült és egyébként az Ózdi Városi Televízió eszközei is, mint például antennája, mikrohullámú berendezése és adója is itt található. A munkálatok határideje április harmincadika.

„A Drótos-tetőn lévő tv torony, mely városunk egyik jelképének is mondható, az Antenna Hungária Kft. tulajdonában van, és az Antenna Hungária már a tavalyi esztendőben úgy döntött, hogy új tornyot épít, a régit pedig elbontja. Ezért is vártunk az idefelé vezető út aszfaltozásával, hiszen az már a tavalyi évi aszfaltozási programunknak is részét képezte, ám az itt, az utat használó nagy teherautók súlya alatt tönkrement volna az új út. Úgyhogy májusig várhatóan elkészül az új torony és elbontják a régit, ezután aszfaltozzák az utat” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.