Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Szalóczy Sándort
Hírek
2023. márc. 10.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Szalóczy Sándort

Születésnapját ünnepeli Szalóczy Sándor, aki a Béke Szigete Idősek Házának lakója. Ózd Város Önkormányzata nevében Janiczak Dávid polgármester emléklapot adott át az ünnepeltnek.

Ünneplőbe öltözött szépkorúak foglaltak helyet a Béke Szigete Idősek Házának társalgójában, ahol az asztalfőn Szalóczy Sándor foglalt helyet. Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték ma. Ózd Város Önkormányzata nevében Janiczak Dávid átadta a Magyarország Kormánya nevében kiállított emléklapot és polgármesteri ünnepi köszöntőjét.
 
„Mindig nagyon örülök neki, amikor szépkorút köszönthetünk. Főleg akkor, amikor ritkaságszámba menő, hogy férfit köszönthetünk kilencven éves korában és ilyen jó állapotban lévő úriembert, akinek meg van a humora, akinek meg van a jókedve. De egyébként maga ez az otthon is hozzájárul ehhez, hiszen egy nagyon jó családi közösségben élnek itt Bolykon és nagyon szeretnek itt lenni, ahogy elmondják ők is és a dolgozók is” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Sanyi bácsi egyetlen fiára és két unokájára nagyon büszke, akik rendszeresen látogatják, illetve telefonon tartják a kapcsolatot. A hétvégén is találkoznak, hiszen jönnek majd köszönteni. Az ünnepelt elárulta hosszú életének az a titka, hogy amikor lefekszik ügyel arra, hogy  minden alkalommal nyugodt lelkiállapotban aludjon el, és emellett nagyon fontos a szeretet.

„A szeretet minden legyőz, mert ha valaki szeret, akkor minden rendben van lelkileg is, mert a szeretet minden pótol. Mert általában úgy van, hogyha valaki nincs rendben lelkileg, az szomorú, az pedig bánatot okoz. Mert ha valaki szomorú, annak lelki bánata van, lelkileg nincsen rendben. És az a helyzet, hogy én a bálba végig táncoltam az egész napot, tehát mindig táncoltam. Elmentünk, és nem is olyan régen, kilencszer voltunk bálba” - nyilatkozta Szalóczy Sándor.

A születésnapi ünnepségen részt vett a terület önkormányzati képviselője is, aki könyvajándékkal kedveskedett Sanyi bácsinak.

„Mindig nagy öröm számomra, mikor ilyen rendezvényen részt vehetek, mint területi képviselő. Itt területemen lévő Béke Szigete Otthonban, kilencven éves születésnapot ünneplünk. Nagyon szép kor, a bácsi nagyon-nagyon jó egészségben van, és kívánok neki továbbra is nagyon jó egészséget” - fogalmazott Angyal Béla, területi képviselő.

Sanyi bácsi kiváló szellemi frissességgel mesélt fiatal koráról és a munkájáról. Egy jó hangulatú beszélgetéssel fejeződött be a születésnap.