Egy franciaágy támlája kapott lángra a többemeletes társasház pincéjében az Újváros téren
Város
2023. febr. 27.

Egy franciaágy támlája kapott lángra a többemeletes társasház pincéjében az Újváros téren

Nem sérült meg senki a vasárnapi Újváros téri tűzesetben, a panelházat viszont teljesen kiürítették a tűzoltók. A rendőrségen eljárás indult rongálás vétség gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen.

Villogó tűzoltó- és rendőrautók hada lepte el az Újváros tér egy részét. Harminchárom lakásból kellett utcára vonulniuk az embereknek tegnap este hat óra után az egyik panelházból, ugyanis tűz ütött ki a tízes számú társasház alagsorában található szeméttároló helyiségben. Az épület felső szintjei füsttel telítődtek, ezért több lakót is ki kellett kísérniük a tűzoltóknak az otthonából.

„A helyszínre kettő gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval, illetve egy magasból mentővel vonultunk. A helyszínre érve kollégáim azt tapasztalták, hogy a szemétledobóban bútorok égtek. A hő, illetve a hőterhelés következtében, a közművezetékek kilyukadtak. A tüzet gyakorlatilag ez oltotta el. Kollégáimnak már csak utómunkálatokat kellett végeznie egy darab D sugár segítségével, illetve az épületnek a kiürítését végezték el” - mondta Czene Zsolt, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettese.

Miután kiszellőztették az épületet mindenki visszatérhetett napi rutinjához, de a hatóságnak még akad dolga az üggyel kapcsolatban, ugyanis az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán eljárás indult rongálás vétség gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen.

„A bűncselekmény elkövetése során szerencsére személyi sérülés nem történt, viszont az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szakemberei a lakosságvédelmi intézkedést végrehajtották. Az ügyben mindenképpen szükséges szakértő kirendelése, hiszen vizsgálnunk kell a közveszélyokozás megvalósulását” - tette hozzá Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.  

Sokáig egy franciaágy támlája hevert a lépcsőház alsó szintjén, amely valahogy bekerült a szemétledobó helyiségbe, tegnap pedig felgyulladt. A szennyvízcső olvadt el, amelynek tartalma gyakorlatilag eloltotta a felcsapó lángokat. A szakembereknek mára sikerült megoldaniuk a problémát. Helyszínen szerzett információink szerint egy fiatalokból álló csoport szokott a környéken tartózkodni, akik már többször felmásztak a tetőre is. Ez pedig igencsak nyugtalanítja az ott élőket és azt is elképzelhetőnek tartják, hogy közülük valaki okozhatta a tüzet.