Gyermekekkel telt meg ma reggel a Katona József Úti Bölcsőde új szárnya
Oktatás
2023. febr. 20.

Gyermekekkel telt meg ma reggel a Katona József Úti Bölcsőde új szárnya

Ma reggel birtokba vették a Katona József Úti Bölcsőde új szárnyát az apróságok. A decemberben átadott épületben mostantól nap mint nap fejlődhetnek és tanulhatnak majd a gyermekek.

A Katona József Úti Bölcsőde új szárnyának nyitására egészen a mai napig várni kellett. Decemberben ugyan átadták a létesítményt, a működési engedély azonban csak a múlt héten érkezett meg. Az épületrészt új bútorokkal és játékokkal látták el. Városunkban évek óta komoly problémát jelentett a bölcsődei férőhelyek kérdése.

„Birtokba vették a gyerekek az új épületszárnyat a Katona József Úti Bölcsődében. Van még férőhely, 37 gyermeket várnak még. A várólisták most már meg fognak szűnni, hiszen azonnal bekerülhetnek, akik be szeretnének, és még jelentkezőket is várnak. Nekem nagyon tetszett az, hogy ezt az új épületet szépen kidekorálták az itt dolgozók, elkezdték belakni, és a gyermekek szemmel láthatóan is jól érzik itt magukat” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Hatalmas lépés volt, amikor az önkormányzat elnyert egy pályázatot, amiből fedezni tudták a korszerűsítés költségét. A mintegy 300 millió forintos állami támogatást később 74 millió forinttal egészítette ki a kormány. A munkaterületet tavaly júniusában adták át a kivitelező cégnek, akik azonnal hozzá is láttak a munkálatokhoz. A felújítás ideje alatt azonban a nevelési év is elkezdődött, így arra az időre ideiglenesen az Ózdi Városi Óvodák egyes tagintézményei fogadták be az apróságokat. Az új szárnynak köszönhetően mostantól az eddigi nyolcvan férőhely kibővült.

„Huszonnyolc férőhellyel bővült a Katona József Úti Bölcsőde. Eddig 13 gyermek vette birtokba az új szárnyat. Március-áprilisban pedig a felvétel folyamatos lesz” - tette hozzá Zsuponyó Anett, alpolgármester, területi képviselő.

A beruházás során a fő szempont a korszerűsítés és az energiahatékonyság volt. A külső és belső festéseknek köszönhetően pedig egy új és letisztult felület áll a pedagógusok rendelkezésére, amit évszaknak vagy akár ünnepnek megfelelően dekorálhatnak majd. Azonban a technikai dolgok mellett a kicsik mindennapjainak szebbé tétele is sokat nyomott a latban, hogy egy új és modern intézmény falai között tölthessék el idejük nagy részét.