Virág, bonbon és különböző ajándéktárgyak – ezek az apró meglepetések a Valentin-napi hagyomány részei
Hírek
2023. febr. 14.

Virág, bonbon és különböző ajándéktárgyak – ezek az apró meglepetések a Valentin-napi hagyomány részei

Sokan kerestek szerelmüknek ajándékot Valentin-nap alkalmából. A legkedveltebb termékek idén is a rózsák, virágcsokrok, szív motívumos tárgyak és a csokik voltak.

Városunk üzleteiben már hagyománynak számít, hogy különleges választékkal várják a vásárlókat Valentin-nap alkalmából. Ilyenkor sokan keresik a megfelelő ajándékot kedvesüknek. Népszerű termék a csokoládé, a szív alakú tárgyak, illetve a plüssök is. Ezek mellett ilyenkor természetesen a virágboltokban is megnő a forgalom. Az üzletekbe belépve látszik, hogy nagy erőkkel készültek idén is a szerelmesek ünnepére. Számos újdonság is helyet kapott a polcokon.

„Az idei évben a sok élő virág mellett próbáltunk maradandó virágokkal is készülni. Örök rózsákkal, selyem virágokkal, készítettünk dobozt, amibe bonbonokat is raktunk. Mindig próbálunk valami újjal készülni” - mondta Hercska Istvánné, a Joli Virágbolt üzletvezetője.

Az ünnepet azonban rengeteg munka előzi meg. Az üzletvezető elmondta, hogy a dobozokat meg tudják csinálni hamarabb, a vágott virágok azonban csak előző nap érkeznek, emiatt pedig nagy a hajtás ilyenkor. Évről-évre nagyon népszerűnek számít az örök rózsa és a szív doboz, többen azonban a vágott virágokból kreált csokrokat és a cserepeseket kedvelik. A választás viszont eltérő a korosztályok között.

„Idősek is jönnek, hogy a kedves feleségüket meglepjék. Ők egy szálakat visznek, csak úgy natúran a rózsát, semmi cicoma, ők így mondják. A szegfűt is nagyon kedveli az idősebb korosztály, de van, aki egy csokrot szeret hazavinni a párjának. A fiatalok ugye nagy csokrokat szeretnek, virág boxokat, örök rózsát, szálasat, minden félét visznek” - emelte ki Szabó Mónika, a Moncsi Virágbolt üzletvezetője.

A virágüzletekben az évek alatt már kitapasztalták az igényeket, így általában egy-két újdonságot leszámítva azonos a kínálat a korábbi évekhez képest. A boltokban folyamatosan váltották egymást a vásárlók, fontosnak tartják ugyanis, hogy meglepjék kedvesüket ezen a napon.

„Végtére is ez a szeretet ünnepe és hát a házassági évfordulónk is közeleg, és persze a hölgyeknek illik ilyenkor virágot adni” - nyilatkozta Becza Mihály.

A Valentin név magyar megfelelője egyébként a Bálint. A 3. században élt Bálint püspök titokban eskette meg a szerelmes párokat, a közhiedelem szerint ezért lett halála után az ő védőszentjük. Az ünnep hagyománya egészen az ókori Rómáig visszanyúlik. Magyarországon azonban csak az 1990-es években kezdett elterjedni, mára viszont hazánkban is egyre többen lepik meg párjukat ebből az alkalomból.