Halálos lakástűz volt az Árpádon, egy 41 éves férfi életét vesztette
Hírek
2023. febr. 8.

Halálos lakástűz volt az Árpádon, egy 41 éves férfi életét vesztette

Egy ember meghalt, egy másik súlyos sérüléseket szenvedett egy társasházban keletkezett tűz miatt az Árpád vezér úton. Az ügyben a rendőrség és a katasztrófavédelem is vizsgálódik.

Számos egykor szebb napokat megélt használati tárgy hever a földön. Fotel, matracok, szivacsok vannak a fűben. Áldatlan állapotok uralkodnak az Árpád vezér úti társasháznak a környékén. Ide vonultak tegnap este a tűzoltók. Információk szerint a háromszintes épület padlásterében felhalmozott papírhulladék gyulladt meg. A tüzet a lánglovagok rövid időn belül eloltották. A beavatkozás közben egy embert találtak. A 41 éves férfi életét már nem lehetett megmenteni.

„Kiérkezéskor az egységek megállapították, hogy a társasház padlásterében egy egészen kis kiterjedésű, nagyjából kettő, három négyzetméteres tűzzel állnak szemben. Kiderült az is, hogy a tűzzel érintett helyiségben egy holttest található. Az elhalálozás okát, illetve a tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás, illetve a rendőrségi eljárás fogja tisztázni” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Helyszínen szerzett információink szerint egy másik ember súlyos égési sérüléseket szenvedett, ő volt az a 27 éves férfi, aki jelezte a hatóságoknak, hogy baj van. Bárdos Tamás szerint nincs rendben, hogy ezek az épületek ilyen állapotban vannak. A tragédia őt is érintette, azt mondja unokabátyjának az öccse veszítette életét.

„Ezer csöves van itt. Ide járnak. Ez gázos ház, nem kályhás. Mindenki fázik, és mindenki tüzet gyújtana. Ezt az önkormányzatnak kellene lezárni szépen, művelten. Ahogyan lerobbantották a „CSÉ-t”, ezt is le tudnák. De van még itt sok jó ember, aki itt lakik. A testvérünket ma gyászoljuk. Megérdeklődtük, igaz. Remélem a másik életben marad és majd lesz ami lesz. Ilyen az élet” - nyilatkozta Bárdos Tamás.

Az ingatlan lépcsőháza hideg és rendezetlen. A padlástér felé tartva pedig egyre erősödik az égett szag. Mindenféle holmik és szemét van szétdobálva a földön. Az ágyrúgók szinte hamuvá porladtak.

Az esetről tegnap este nem sokkal éjfél előtt érkezett a bejelentés, az egyenruhások azonnal a helyszínre vonultak. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint vizsgálják a rendkívüli haláleset körülményeit. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

A tűz az épület alsóbb emeleteire nem terjedt át. Fontos, hogy ne halmozzunk fel fölösleges éghető anyagokat lakásunkban, tartsuk be a tárolási szabályokat. A leggyakrabban nyílt láng használata, elektromos probléma, a fűtési rendszer hibája, főzés, vagy dohányzás vezet lakástűzhöz.