Itthonról haza - Álomképek címmel nyílt Miskolcon önálló kiállítása Balogh Ildikónak, városunk egyik művészének
Kultúra
2023. febr. 3.

Itthonról haza - Álomképek címmel nyílt Miskolcon önálló kiállítása Balogh Ildikónak, városunk egyik művészének

Kiállítás nyílt az ózdi Balogh Ildikó festményeiből és grafikáiból Miskolcon az Ifjúsági Ház Galériájában. A tárlat február 17-ig tekinthető meg.

„Legyen szó grafikáról, festményről vagy fotóról, alapelvem, hogy a kifejezés, a képzelet fontosabb, mint a valóság szolgai másolása.” Ezen művészi misszióval mutatja be munkásságát Balogh Ildikó, ózdi alkotóművész. A miskolci születésű tanárnő városunkban él és dolgozik, itt készíti szenvedélyesen munkáit, amelyekre a letisztultság jellemző. Kedveli az optikai művészetet, az op-artot, az egyszerű geometriai kompozíciókat, valamint a légies akvarell technikát.

„Igyekszem az érzelmeimet, a lelkivilágomat kifejezni, ez néha absztrakt módon sikerül. Valamikor a látványból indulok ki, és azt absztrahálom. Szeretem az élénk színeket, azért a szürke háttér mögött eléggé kiemelkednek, nagyon színesek, élénkek ezek a festmények. Hát kiszínezem a valóságot, azt szokták mondani” - fogalmazott Balogh Ildikó, képzőművész.

A megnyitón Tóthné Kocska Orsolya és Wéber Zsóka mondtak köszöntőt, akik az Ózdi Képzőművészeti Egyesület tagjaiként ismerik és hozzáértő szemmel értékelik Balogh Ildikó alkotásait. A kulturális blokkban szintén ózdiak remekeltek: az Erkel Ferenc Zeneiskola zenei előadása és Sikur Ádám szavalata emelte az ünnepi hangulatot.

„Az első képei számomra a valóság újszerű megteremtését jelentik, egy különleges, erős, dinamikus, esszenciális nézőpontból. Pedig milyen törékeny, csitri lány, asszony, aki úgy teljes, hogy vonzza a művészet valamennyi ága” - mondta Wéber Zsóka, az Ózdi Képzőművészesti Egyesület tagja, alkotótárs.

A megyeszékhelyen jól sikerült a bemutatkozás, sokan vettek részt a megnyitón. A kiállítást bárki megtekintheti február 17-ig minden hétköznap 9 és 18 óra között a miskolci Ifjúsági Házban.

Képek forrása: Balogh Ildikó facebook oldala