Leginkább a savanyú káposztát, de a télálló almát is sokan keresik a piacon
Város
2023. jan. 27.

Leginkább a savanyú káposztát, de a télálló almát is sokan keresik a piacon

Bőséges az árukínálat a piacon. Leginkább a savanyú káposztát, de a télálló almát is sokan keresik a vásárlók. Az utóbbi időben megcsappant a termelők forgalma.

Bőséges az árukínálat a piacon, de a vásárlók kicsit megcsappantak a tavaly év végéhez viszonyítva. Az árusok pultjain a friss zöldségek és gyümölcsök mellett a hagyma és a burgonya is megtalálható, utóbbiakat zsákos formában viszik a vevők. A csarnokban leginkább a csalamádénak van nagy keletje, valószínűleg jótékony hatása miatt.

„Savanyú káposztát, vegyes vágottat, meg különböző egyéb savanyúságokat árulunk és leginkább a savanyú káposztát keresik mostanában. Biztosan azért, mert tele van C-vitaminnal és nagyon szeretik a vevők” - emelte ki Kotóné Begezi Zsuzsanna, termelő.

A téli időjárásnak köszönhetően a déli gyümölcsök iránti kereslet is megnőtt, amelyeknek az ára a korábbi évekhez képest magasabb lett. A vevők egy része a minőséget keresi, de vannak olyanok is, akik csak pár darab termék megvásárlását engedhetik meg maguknak. A kereskedő szerint az utóbbi időben kevesebben fordulnak meg a piacon.

„Természetesen, ha végig néztek a piacon, akkor látjátok, hogy gyakorlatilag a vevőforgalom nagyon visszaesett. Ez nem kifejezetten az árakra vonatkoztatható vissza, hanem más egyéb dolgokra is. Az áruházaknak a vonzereje a piacot igencsak megsanyargatja. Ott melegebb és kulturáltabb körülmények között tudnak vásárolni a kedves vevők” - mondta Fedora István, kereskedő.

A standokon és kiállítótereken a téli almán kívül, a déli gyümölcsök számos fajtáival lehet találkozni, de a zöldségfélék és a minőségi primőráruk is nagy választékban várják a vásárlókat.