A rendőrök jókor voltak jó helyen – majdnem ellopták egy idős házaspár tűzifáját
Rendőrség
2023. jan. 27.

A rendőrök jókor voltak jó helyen – majdnem ellopták egy idős házaspár tűzifáját

Egy idős házaspártól akartak fát lopni, de az egyenruhások elkapták az elkövetőket. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai ma ajándékot is vittek a szépkorúaknak.

A Pázmány út legvégén található családi házhoz érkezett Soós Attila kapitányságvezető és Kiss Tamás hivatalvezető. A napokban majdnem ellopták az itt élő, idős házaspár tűzifáját. A látogatás apropója egy ajándék átadása volt.

„Nincs kerítés végig, de ez az én telkem. Akkor nem kerítettük körbe, mert itt vízvezeték, gázvezeték van és felbontanak mindent, akármi van rajta. A fa, ami túlért, a fűrészes vágta, de leszóródott. Amit itt levágtunk, azt elértünk, behordtuk, na a többit majd holnap. Hát jönnek a kollégák, azt mondják, hogy nem vesszük észre, hogy a fát hordják. Ők látták, mert ugye jöttek, hogy oda készítették, az oszlop mellé hordták a fát, hogy majd el fogják vinni” - nyilatkozta Kovács Alfréd.

A férfi elmondta, hogy ötvenkét darabra vágták a fákat, azt próbálták meg elvinni a tolvajok. Az volt a szerencséjük, hogy az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai arra járőröztek és időben tudtak cselekedni. A pár lánya egy köszönőlevelet is küldött a hatóságoknak. Nemcsak a gyors és határozott fellépésüket emelte ki, hanem emberséges és törődő hozzáállásukat is, amelyet az eset során tanúsítottak.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság célja, az időskorúak, a szépkorúak áldozattá válásának megakadályozása. E vonatkozásban a társszervekkel, az ÓTSZEGYII-vel és nyilván a lakossággal is egy szorosabb kapcsolatot próbálunk ápolni, hogy ennek a feladatnak is eleget tegyünk” - mondta Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

Az Ózd Városi Rendészet ajánlott fel egy hangriasztós ajtóéket és két személyi riasztó készüléket. Mindkét eszköz hangosan jelez. Használatát még a helyszínen megmutatták a szépkorúaknak. Az ott élők nagyon örültek mind az ajándéknak, mind a látogatásnak. Köszönetüket is kifejezték a rendőröknek a segítségnyújtásért.