A jó példa ragadós – Egy tizennégy éves fiatalember segítette az ebrendész munkáját
Hírek
2023. jan. 25.

A jó példa ragadós – Egy tizennégy éves fiatalember segítette az ebrendész munkáját

Egy tizennégy éves fiatalember segítette az ebrendész munkáját. Berki Teofil a Pázmány úton mentett meg egy szűk helyre beszorult kutyát. A fiú megtekintette az állategészségügyi telep működését is.

Egy kosárnyi jutalomfalattal sétált Berki Teofil, Fidrus Péter telepvezetővel a kennelek felé. Szinte minden nap akad tennivalójuk az ebtelep munkatársainak a városban, ez alól sokszor a hétvége sem kivétel. Szombaton délben a Pázmány útra riasztották őket egy bajban lévő kutyához. Azonnali segítségre volt szükség, ugyanis a négylábú egy rendkívül szűk helyre szorult be. A helyzet feltérképezése után arra jutottak, hogy ők nem férnek be a keskeny résen, azonban ekkor a közelben lakó fiatalember gondolkodás nélkül megoldotta a problémát és kihozta a kis jószágot.

„Példamutató az, amit ő tesz. Reméljük, hogy egyre többen fogják őt követni ebben. A facebookon a sztorija sok mindenkit megmozgatott, ígérték, hogy visznek neki ajándékot, és mi is szeretnénk őt felkarolni, és terelgetni az állatvédelem irányába továbbiakban is” - mondta Fidrus Péter, az Ózdi Állategészségügyi Telep telepvezetője.

Mütyürke neki köszönheti, hogy ma már biztonságban van. Teofil ellátogatott az ebtelepre, ugyanis nagyon megtetszett neki ez a munka és kíváncsi volt rá, hogyan működnek itt a mindennapok. Azonnal kivette részét a feladatokból. Jutalomfalatot osztogatott a négylábúaknak, valamint vizet is öntött az edényükbe. A II. János Pál Katolikus Általános Iskola tanulójának további tervei is vannak.

„Gondolkodtam rajta hogyan segíthetnék az ebtelepnek, elmesélem a szomszédaimnak a történteket és szervezek egy gyűjtést” - nyilatkozta Berki Teofil.

Úgy látszik Sábának is megoldódik a sorsa. A kutya Sajóvelezdről tűnt el másfél éve. A gazdák egy közösségi oldalon keringő videó segítségével találtak rá. Egy hónapja került be az ebtelepre, akkor nagyon le volt soványodva, mára már jobb bőrben van.

„A mai nap folyamán a reggeli órákban hívott éppen egy úriember, aki hála istennek egy videó felvételen keresztül megismerte a kutyusát, amelyet másfél éve veszített el. Azt mondta, hogy talán szarvasok után szaladt el a kutyus, keresték égre-földre, de sajnos nem találták meg. Meglepetésére pont beleszaladt ebbe a kis felvételbe. Feleségével rögtön megismerték és örömködve hívott, hogy a mai nap folyamán mindenképpen jönnek, elvinnék a kutyust és hálájuk jeléül némi támogatást is hoznának a telepre a kutyusoknak” - emelte ki Ujlaki Tamás, az Ózdi Állategészségügyi Telep ebrendésze.

Az ötvenkét férőhelyes ebtelepen jelenleg telt ház van, sőt még pluszban is van négy kicsi. Most nem tudnak fogadni újabb kutyákat, de hétvégén úgy néz ki két lakó is szabadul majd befogadószervezetekhez, ez pedig kis könnyebbséget jelent majd számukra.