Egyszerű gondolatok – Harmadik verseskötetét adta ki Balázsné Tőkés Mária
Kultúra
2023. jan. 20.

Egyszerű gondolatok – Harmadik verseskötetét adta ki Balázsné Tőkés Mária

Megjelent Balázsné Tőkés Mária verseskötete, amelyet a Magyar Kultúra Napja alkalmából mutattak be az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban.

Jacsó Éva, a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Körének egyik alapító tagja méltatta Balázsné Tőkés Mária, Marika néni munkásságát az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban megrendezett ünnepi könyvbemutatón. Marika néni már harmadik verseskötetét adta ki, ez utóbbi az Egyszerű gondolatok címet viseli. Az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör munkáját a könyvtár vezetősége folyamatosan patronálja, így nem volt kétség, hogy a verseskötet bemutatásának is ők adnak otthont a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

„Ennek a napnak tiszteletére könyvtárunk már több éve együtt szervezi rendezvényét a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Körrel. Ma Balázsné Tőkés Mária Egyszerű gondolatok című verseskötetének bemutatójára hívtuk vendégeinket, hogy együtt ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját” - mondta Dankóné Magyar Mária, az Ózdi Városi Könyvtár könyvtárosa.

A könyvet az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör vezetője, Fazekasné Szabján Erika szerkesztette, akinek nagy megtiszteltetés volt, hogy őt bízták meg ezzel a nemes feladattal.

„Nagyon örültem, hogy én szerkeszthettem meg neki a harmadik könyvét. Mikor meglátta Marika néni, nagyon elérzékenyült, hiszen egy csodálatos kis könyv lett belőle” - emelte ki Fazekasné Szabján Erika, a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Körének vezetője.

Az ünnepi könyvbemutatón többen felolvastak az igen tarka verseskötetből, amely a hölgy egy életszakaszát öleli fel. A könyv főként gyermekei és a kör vezetőjének biztatására született. A múltidéző versekből megismerhetjük Balmazújvárosban töltött gyerekkora kedves, szeretetteljes emlékeit. Ami éppen megihleti, legyen az öröm vagy bánat, azt versbe ölti.

„Írni szeretek, gyerekkoromtól foglalkoztat a versírás. Meglátok valamit, ami tetszik, verset írok róla. Hallok egy szót, elindít bennem valamit, versek írok róla. Egy szó, egy látvány versre késztet” - fogalmazott Balázsné Tőkés Mária, szerző.

Az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör tagjai nagyon szívükbe zárták Marika nénit és többen vallják, hogy Petőfi lírája végigkíséri munkásságát, versei pedig egyszerűen csodálatosak. A szerző legnagyobb érdeme, hogy megírta ezt a könyvet, hiszen szívét-lelkét beletette, és ezáltal lehet őt megismerni.