Okosóra és vészjelző berendezés – fontos témákról beszélgettek az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai a rendőrségen
Rendőrség
2023. jan. 20.

Okosóra és vészjelző berendezés – fontos témákról beszélgettek az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai a rendőrségen

Tájékoztató előadáson vettek részt a Szív Klub tagjai az Ózdi Rendőrkapitányságon. Soós Attila kapitányságvezető és Kiss Tamás hivatalvezető fontos információkat osztott meg a jelenlévőkkel.

Figyelmesen hallgatták az előadást a jelenlévők a rendőrség nagytermében. Soós Attila kapitányságvezető meghívására érkeztek az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai a létesítménybe. Korábban már tartottak egy ehhez hasonló egyeztetést az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárában. Már akkor megegyeztek abban, hogy a szervezet tagjai is ellátogatnak majd az Ózdi Rendőrkapitányságra.

„Nagyon nagy volt az érdeklődés, negyvenöten jöttünk, tulajdonképpen most is hasznos információkat kaptunk. Eleve az is nagy dolog, hogy bejut az ember a rendőrségre. Ide csak akkor jön az ember, ha valakinek nagy problémája van. Így ennek is örülünk, hogy láthattuk belülről is. Annak pedig mindenféleképpen, amiket itt hallottunk, például a jelzőberendezésekkel kapcsolatban, mert ez az idős korosztályt nagyon is érinti” - mondta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

Beszélgettek a különböző segélyhívó jelzőberendezésekről, az okosórák és telefonok használatáról, illetve a mobileszközökről leadott segélyhívások menetéről is. Eközben pedig minden felmerült kérdésre választ adtak az illetékesek.

„Prevenciós előadás keretein belül negyvenöt főnek tartottunk tájékoztatást az internet veszélyeiről, az unokázós csalókról, a bankkártya használatról és arról, hogy hogy ne váljunk áldozattá, hogyha próbálnak tőlünk pénzt kicsalni, ha lakásunkba valamelyik közműszolgáltató munkatárásnak adják ki magukat, illetve pénzváltásra próbálnak minket kényszeríteni” - emelte ki Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Azt is nyomatékosították a jelenlévőkben, hogyha már valamilyen bűntett áldozatává váltak, akkor haladéktalanul értesítsék a rendőrséget. A különleges előadást követően átsétáltak a konyhába, ahol egy sütemény elfogyasztása mellett kötetlenül beszélgethettek tovább.