Szomszédja udvarára omlott egy lakatlan ingatlan fala a Bolyai Farkas utcában
Város
2023. jan. 19.

Szomszédja udvarára omlott egy lakatlan ingatlan fala a Bolyai Farkas utcában

Szomszédja udvarára omlott egy lakatlan ingatlan fala a Bolyai Farkas utcában ma reggel. Az önkormányzat mindent megtesz az ügy mielőbbi rendezése érdekében.

Mint ahol bombát robbantottak, úgy néz ki a Bolyai Farkas utcában lévő ingatlannak a portája. Az itt élők ma hatalmas robajra lettek figyelmesek. Egy lakatlan családi ház teteje és a falak egy része omlott a szomszéd udvarára. Helyszínen szerzett információink szerint, nagy zajjal indult meg a törmelék. Ezt követően bejelentés érkezett az Ózd Városi Rendészethez, ők pedig felvették a kapcsolatot a tűzoltókkal, majd értesítették az önkormányzat illetékeseit is a szerencsétlen helyzetről.

„Kollégáim egy gépjárműfecskendővel vonultak a helyszínre, ahol a fellazult épületszerkezeteket távolították el, így tulajdonképpen a közvetlen életveszélyt szüntették meg. Illetve a szomszédban élő mozgásába korlátozott tulajdonosnak kiépített rámpát tisztították meg, így biztosítva a mozgást a területen” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Az ingatlan oldalfala valószínűleg a tartós esőzés miatt gyengült meg és már egyébként is rossz állapotban volt. Az ott élő elmondása szerint az a szerencse, hogy éppen nem tartózkodott senki az udvaron.

„Kimentünk a helyszínre, feltérképeztük a terepet és azt láttuk, hogy az ingatlan további beavatkozást igényel. Tehát egy rossz minőségű, 2020-ban már bontási kötelezettséggel terhelt ingatlanról beszélünk. Sajnos a jó karbantartási kötelezés lefolytatása alatt elhunyt a tulajdonos. Ezért most a pót hagyatéki eljárás miatt, az ügy tolódik” - nyilatkozta Szaniszló Károly, köznevelési, művelődési és településfejlesztési ügyintéző.

Szaniszló Károly elmondta, hogy az úgynevezett ideiglenes intézkedés költségét is az örökösre terhelik, vagyis neki kell majd állnia a helyzet rendezésével kapcsolatos kiadásokat. A törmelékeket hamarosan eltávolítják, és az életveszélyes részeket is bedöntik, hogy nehogy újabb omlás következzen be. Megkeresték az ÓTSZEGYII-t is a helyszínen tapasztaltakkal. A családsegítő szolgálat munkatársai meg is látogatták a hölgyet és felajánlották számára segítségüket. Az elmúlt időszakban is volt már példa arra, hogy ideiglenes intézkedést kellett elrendelniük. Tulajdonképpen 2018-tól ez már a harmadik eset. Korábban a Bartók Béla utcában és a Mekcsey István úton is hasonló módon kellett eljárniuk.