A Vodafone és a Telekom hálózatán is elérhető lesz az Ózdi Városi Televízió műsora
Hírek
2023. jan. 10.

A Vodafone és a Telekom hálózatán is elérhető lesz az Ózdi Városi Televízió műsora

Továbbra is elérhető lesz az Ózdi Városi Televízió műsora a hálózatokon. A Vodafone mellett a Telekommal is együttműködünk. Az átálláshoz kapcsolódó folyamatok a célegyeneshez értek.

2022 júniusában ügyvezetőváltás történt a helyi televízió és internetszolgáltatónál. Kaslik Béla budapesti üzletember vette át a céget. Az 1994. november 28-án alakult vállalkozás, vagyis az Ózd- Kábel Tv-Net Kft. Zubor László nevéhez köthető. Az átalakulás kapcsán egyre több megkeresés érkezett az Ózdi Városi Televízióhoz. A nézők arra kíváncsiak, a továbbiakban befolyásolja-e ez a változás elérhetőségüket a hálózatokon. Az elmúlt időszakban azon dolgoztak, hogy a csatorna a jövőben is fogható legyen minden háztartásban, ahol igény van rá.

„Nagy örömömre szolgál, hogy elmondhatom, hogy az Ózdi Városi Televízió nézői a jövőben nemcsak interneten tudják követni majd műsorunkat, hanem ugyanúgy a televízió képernyőjén is, hiszen a Vodafone mellett a Telekommal is már régóta tárgyalásban vagyunk. A szerződéstervezet már elkészült, tulajdonképpen minden berendezést beépítettek, ami a jel továbbításához szükséges és a tesztüzemmód is megvolt. Néhány héten belül a Telekom hálózatán is elérhető lesz az Ózdi Városi Televízió műsora és nemcsak Ózdon, hanem számításaink szerint még tizenhét környező településen” - hangsúlyozta Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője.

A Vodafone Magyarország Zrt.-vel a műsortovábbítási együttműködés előkészítése már folyamatban van. A hálózat jogi és műszaki átvilágítása lezajlott. A telekommunikációs vállalat a beruházás ütemezéséről rendszeresen tájékoztatja a fogyasztókat és igyekeznek minden érintettet értesíteni a továbbiakról. Az előfizetéssel kapcsolatos folyamatok első lépéseként már megérkeztek a levelek, amelynek menete szerint mindenkit felkeresnek majd kollégáik otthonukban. Szó van benne a szerződéskötésekről, a jelenlegi szolgáltatás megszűnéséről, valamint a berendezések leadásáról is. Öt nap állt az ügyfelek rendelkezésére, hogy adataik továbbadásáról rendelkezzenek. Akik nem szerették volna, azokat nem keresik meg majd személyesen az értékesítők, de ez nem jelenti azt, hogy ők a későbbiekben nem választhatják őket. Több mint hétezer fogyasztót érint a változás. 

„Nagyon jó híreink vannak. A szerződéskötés mondhatni utolsó fázisaiban vagyunk, úgyhogy az Ózdi Városi Televízió meg fog jelenni a műsorpalettán és reméljük, hogy már február 28-án az első ütem tévénézői élvezhetik az Ózdi Városi Televízió műsorát” - mondta Tóthné Lengyel Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország Zrt. D2D és new build managere.

A városi televízió természetesen továbbra is él a világháló nyújtotta lehetőségekkel, hiszen számukra fontos, hogy a várost érintő történésekről, helyi csatornán keresztül értesülhessenek a lakosok. Műsoraik továbbra is megtalálhatóak a www.ovtv.eu internetes oldalukon. Követhetőek a Facebookon és az Instagramon is. Az Ózdi Krónika előbbi felületen élőben is megjelenik. YouTube csatornájukra feliratkozva is nyomon követhetik tartalmaikat, valamint mobilon is elérhetőek, összefoglalóik ott is naprakészek.