Végtelen történet – Az ebtelepen várja gazdáját az Újváros téren riadalmat keltő nagytestű kutya
Város
2023. jan. 4.

Végtelen történet – Az ebtelepen várja gazdáját az Újváros téren riadalmat keltő nagytestű kutya

Az ebtelepen várja gazdáját az Újváros téren befogott négylábú. Vitézt a szilveszteri durrogtatás zavarhatta meg, a Bíben-völgy hétvégi házától szökött meg.

„Valakinek esetleg ismerős? A Bibón mászkál” - ez és ehhez hasonló posztok jelentek meg a legnagyobb közösségi portálon arról a négylábúról tegnap a késő délutáni órákban, aki nagy riadalmat keltett az Újváros tér környékén. Eke Eszter fiával érkezett haza éppen, amikor a közeli bolthoz értek, akkor ordításra és vonyításra lettek figyelmesek. A hölgy azonnal felismerte lánya és kutyája, Csipisz hangját. A helyszínre siettek és azzal szembesültek, hogy az idegen négylábú megtámadta kis kedvencüket. Mindenki nagyon megijedt. A lépcsőházig követte őket és ugrált rájuk.

„Nagyon felkavartak az események, mert igazából ez itt egy csendes környék. Én úgy gondolom, hogy Ózdnak ez a legjobb része. Ez a kutya is egy szilveszteri áldozat. Én szeretném felhívni a felelős állattartásra a figyelmet, hogy tudjuk nagyon jól, hogy amikor szilveszter van, durrogtatás van, az állatok félnek. Be lehet zárni, ha nem tud otthon lenni vele, vagy kösse meg, vagy nem tudom, tehát ez nem állapot, hogy itt napok óta a kóbor kutyák tömkelege sétálgat erre felé” - mondta Eke Eszter.

Azonban nem volt egyszerű elhelyezni a kutyust. Többen megmozdultak a helyzet rendezése érdekében. A kutyát az Ózd Városi Rendészeten található kennelben töltötte az éjszakát. Reggel pedig megjelentek a gazdái is. Akkor úgy tűnt most már minden rendben lesz, azonban a chip leolvasása után hamar kiderült, hogy a bemutatott oltási kis könyvben szereplő számok nem egyeznek, így mégis az ebtelepre vezetett a riadt négylábú útja.

„Beazonosításra került a kutya gazdája, vele a kapcsolatot a rendészet felvette. Ez egy idős bácsi, aki jelenleg ágyhoz van kötve. Elmondta, hogy a kutya nem egy szökős, kóborló kutya, valószínűleg a szilveszteri petárdázásnak következményeként szökött el hétvégi házától. Amint lábra tud állni, ki fogja a kutyát váltani” - nyilatkozta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezetője.

Talján Róbert elmondta, hogy mivel a jószág ápoltnak tűnt megkockáztatták, hogy szolgálati kutyájuk helyét biztosítsák számára, csak remélték, hogy semmilyen fertőzést nem hagy majd hátra. Vitéz az ebtelepen ma délelőtt azonban nem vitézkedett. Hangját sem lehetett hallani a befogott négylábúnak. Az emberekkel pedig barátságosan viselkedett.