Karácsonyi ünnepséget és vásárt tartottak az Újváros Téri Általános Iskolában
Oktatás
2022. dec. 22.

Karácsonyi ünnepséget és vásárt tartottak az Újváros Téri Általános Iskolában

Az Újváros Téri Általános Iskola diákjai és tanárai közösen ünnepelték a Karácsonyt, amit vásári forgatag követett az intézmény aulájában.

A közös ünneplést már hetekkel ezelőtt lázas próbafolyamat előzte meg. Ennek a betegeskedések sem vetettek gátat, így a bemutató napján az alsó tagozat legnagyobbjai gyönyörű produkcióval állhattak ki diáktársaik és tanáraik elé. A mély mondanivalójú műsort egy megható meglepetés követte. Az iskola pedagógusai egy közös dal erejéig léptek fel tanítványaik előtt.

„Tegnap délután négy órától volt egy főpróba, amin a szülők illetve a nagyszülők, rokonság itt volt és az is nagyon nagyon jól sikerült. Mi is készültünk a gyerekeknek egy meglepetéssel. Tulajdonképpen ettől jó az iskola, hogy egy nagy családként működünk” - mondta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola intézményvezetője.

A karácsony történetét bemutató műsor ünnepi díszlettel tette teljessé a hangulatot. A prózai előadásban több hangulatos dal is felcsendült. A sok munkának meglett a gyümölcse, hatalmas taps és ováció lett a negyedikesek jutalma.

„Nagyon sokat készültünk rá. Mindenki nagyon ügyes volt szerintem. Volt benne minden féle dal, sokat szerepelt benne mindenki” - nyilatkozta Hrivnyák Hanga Regina, 4.b osztályos tanuló.

Az emelkedett hangulatot gyors tereprendezés követte. Az osztályok kis standokat állítottak fel, ahol szépen elrendezték az árusítani kívánt portékákat. Volt, aki kézzel készített termékekkel, édességekkel, apróbb használati tárgyakkal készült a vásárra.

„A gyerekek nagyon szeretik ezt a programot. Két oknál fogva: egyrészt, mert ez a naptári évnek az utolsó tanítási napja, amikor már az ünnepekre készülünk, és nincs már tanulás, mindenki szereti ezt az ünnepkört. Ilyenkor kicsit kiélhetik a kreativitásukat” - emelte ki Tóthné Kocska Orsolya, pedagógus.

Ezen a napon már az ünnepi készülődésé a főszerep. A gyerekek az iskolai vásár keretén belül akár a különböző ajándékokat is beszerezhetik szeretteiknek. A várva várt utolsó tanítási napon az izgatott várakozás kerekedik felül és ebben a szellemben várják az év legmeghittebb ünnepét.