Idén is sokan segédkeztek, hogy a Falu fenyőfáját felöltöztessék
Hírek
2022. dec. 15.

Idén is sokan segédkeztek, hogy a Falu fenyőfáját felöltöztessék

Idén is közösen öltöztették fel a Falu karácsonyfáját a közeli oktatási intézmények tanulói és pedagógusai. Egy rövid műsor után minden jelenlévő felakasztotta saját készítésű díszét a fára.

Óvodások, általános- és középiskolások, valamint pedagógusok gyűltek össze ma délelőtt a Falu városrészben. Az alkalomra a terület képviselője, dr. Csuzda Gábor invitálta meg őket, hogy hagyományosan közösen díszítsék fel a fenyőfát ebben az évben is. Marczi András, görögkatolikus diakónus is részt vett az eseményen, aki beszédében az ünnep fontosságát hangsúlyozta, emellett feleleveníttette a jelenlévőkkel a számukra legemlékezetesebb Szentestéjüket. Ezt követően a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium műsorát láthatták.

Az idei évben angol nyelvű dalokkal és Juhász Gyula Karácsony felé című versével készültek a fiatalok.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy katolikus egyházi intézményként részt vehetünk a Falu karácsonyfájának feldíszítésében, illetve a műsorban is, hiszen úgy gondoljuk, hogy egy iskolának kötelessége a közösséget szolgálni valamilyen szinten. Nyilván nagyobb méretben is részt veszünk a városi rendezvényeken, az adventi előkészületekben. A várakozás megélésében is erősíteni szeretnénk a helyieket, de úgy gondoljuk, hogy itt a Faluban hangsúlyosabb részt kell vállalnunk ebben a kis programban” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

Az apróságok a műsor közben kezeikben tartották azokat a saját készítésű díszeket, amiket a fára helyeztek. A folyamatban a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium, a József Attila Gimnázium és Kollégium, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda, az Ózdi Városi Óvodák Mogyorósvölgyi Tagóvodája, a Csillagfürt EGYMII diákjai és pedagógusai, valamint az Ózdi Városi Könyvtár munkatársai segédkeztek. A szorgos kezek pillanatok alatt feldíszítették a hatalmas fát.

„Hatalmas öröm számomra, hogy 2019 óta minden évben a Petőfi téren gyűlünk össze a térség oktatási intézményeivel és közösen díszítjük fel a Falu karácsonyfáját. Nem történt ez másképp az idei évben sem. Mindenki elfogadta a meghívásunkat, akiket egy pohár meleg teával, egy kis szaloncukorral láttuk vendégül és közösen, együtt készülhetünk karácsony ünnepére” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A karácsonyi dallamok közben a gyerekek mosolygós arccal, boldogan díszítették a fát. A pedagógusok is beszédbe elegyedtek egymással, így egy hangulatos és tartalmas délelőttöt tölthettek el együtt a téren.