A labdarúgás mellett a tanulás és a fair play népszerűsítése is célja a Ferencvárosi Torna Club programjának
Oktatás
2022. dec. 15.

A labdarúgás mellett a tanulás és a fair play népszerűsítése is célja a Ferencvárosi Torna Club programjának

A Ferencvárosi Torna Club két játékosa látogatott el az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tanulóihoz. A labdarúgást és a tisztességes viselkedés fontosságát népszerűsítették.

Zöld-fehér háttérrel várták az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tornatermében a Ferencvárosi Torna Club két játékosát és képviselőit. Dibusz Dénes, a Fradi csapatkapitánya, valamint Franck Boli támadó látogattak Ózdra. Meséltek gyermekkori élményeikről, iskolai tanulmányaikról, de szót ejtettek az Európa-, és a Bajnokok Ligája szereplésükről is.

„A Fradi Suli Program azt takarja, hogy a Fradi legnépszerűbb, legjobb játékosai ellátogatnak az iskolákba, és beszélnek magáról a futballról, az edzésekről, és a játékosok a saját tanulmányaikról, illetve mindennapjaikról” - mondta Halász Roland, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium testnevelője.

A 2015-ben útjára indított program célja a klub népszerűsítésén túl, hogy bemutassa a Ferencváros dicső múltját és jelenét a fiatalabb generáció számára figyelemfelkeltő akciókkal és szórakoztató, interaktív játékokkal. Ezidő alatt több mint 175 iskola 60 000 tanulója találkozhatott testközelből a népszerű játékosokkal. Olyan sztárok hívják fel a figyelmet a tanulás és a sportolás fontosságára, akik elért eredményeik és emberi jellemük okán hitelesek és mérvadóak. Valósághűen közvetítik, hogy nem elég jó sportolónak lenni, a tanulás sem elhanyagolható, mert a sportban bármi megtörténhet, ezért jó, ha van egy szakmája az embernek, amire támaszkodhat.

„Jól éreztem magam. Igazából Magyarországon szerintem a legjobb csapat a Fradi” - nyilatkozta Ghafir Abdel Latif, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tanulója.

A jó hangulatú közönségtalálkozón kötetlen beszélgetés formájában szó esett az egészséges táplálkozásról, életmódról. A Fradi képviselői mindig mesélnek arról is, hogy az FTC-MVM Sportközpont nemcsak egy hely, ahová edzeni járnak, hanem a második otthonuk is. Nagy a csapaton belüli összetartás, hiszen a sportolók egymást buzdítva és ösztönözve vesznek részt minden, a klubbot érintő eseményen. A találkozónak a közös szurkolás, a Fradi-induló eléneklése és egy interaktív kvízjáték is a része volt, amelyen értékes ajándékokat sorsoltak ki a diákok között.