Közös karácsonyfa, sütemények és számos fellépő – így telt idén a Bolyoki Karácsony
Város
2022. dec. 14.

Közös karácsonyfa, sütemények és számos fellépő – így telt idén a Bolyoki Karácsony

Ismét díszbe öltözött a mindenki karácsonyfája az Újváros téren. A környező iskolások és óvodások műsora, forró tea, kürtős kalács és szaloncukor is várta a kilátogatókat.

Fehér tájba burkolózott az Újváros tér, ahol az előző évekhez hasonlóan idén is feldíszítették a gyerekek a mindenki karácsonyfáját. A hó sokak kedvét feldobta, a fiatalok örömmel szaladgáltak és játszottak a téren. Minden generáció örömmel kilátogatott, egy pohár forró tea mellett beszélgettek a gyerekek műsorára várva. A bolyoki városrészen immár huszadik alkalommal tartottak közös karácsonyi ünnepséget. Elsőként Heltovics Miklósné mondott köszöntőt, majd Farkas Péter Barnabás, a terület képviselője is megosztotta gondolatait az ünneplőkkel.

„Nehéz időket élünk, egy nagyon nehéz időszak van mögöttünk és csak bízni tudunk abban, hogy az elkövetkezendőkben nem kicsit, hanem sokkal jobb lesz, és ehhez nagyon fontos a kitartás, a hit önmagunkban, embertársainkban és a közösség erejében, hiszen enélkül mindannyian csak a hideget érezzük, csak a sötétet látjuk és egyre távolabb kerül a remény” - fogalmazott Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

Hozzátette, hogy immár jó ezred éve karácsonykor a hit, a remény és a szeretet gondolatát ismételjük el. Kiemelte, hogy ez azért fontos, mert ebbe tényleg lehet kapaszkodni, hiszen így együtt vagyunk egy erős, jövőbe tekintő közösség. Ezt követően az Újváros Téri Óvoda apródágainak műsora következett. A kicsik produkciója után Szőke Gábor, római katolikus plébános szólt az összegyűltekhez. Arról beszélt, hogy karácsony előtt eltölt bennünket a lelkesedés attól, hogy kinek mit vásároljunk, hogy milyen lesz az ünnepi menü, de ebben az időszakban elég gyakran elfog minket ez az érzés.

„A lelkesedés angyalát kívánom számotokra. A lelkesedés, amely képes meghatódni, megérintődni egy találkozástól, egy eseménytől. A lelkesedés angyalát kívánom nektek, hogy billentsen ki benneteket a visszafogottságtól, a tartózkodástól, hogy tudjátok megélni elevenen minden egyes találkozásnak a legmélyebb élményét. Tudj lelkesedni, hogy a környezetedet is tudd lelkesíteni. Ezt kívánom mindnyájatoknak ez év karácsonyára” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

A plébános gondolatai után a Bolyky Tamás Általános Iskola és az Újváros Téri Általános Iskola diákjai szavaltak és énekeltek. A parkolóban felállított sátorban szokás szerint a Bolyki Egyházközség tagjai várták a vendégeket süteménnyel és forró teával, de kézzel készített textíliák és kürtőskalács is kapható volt. A fiatalok a karácsonyi időszak egyik kedvelt édességét, szaloncukrot kaptak a szervezőktől, a fellépők szorgos munkáját pedig egy-egy süteménnyel köszönték meg.