Közösen ünnepeltek a választókerület polgármesterei
Hírek
2022. dec. 9.

Közösen ünnepeltek a választókerület polgármesterei

Együtt ünnepeltek a választókerület polgármesterei. Riz Gábor országgyűlési képviselő meghívta őket a már hagyománynak számító alaklomra, ahol együtt díszítették fel a karácsonyfát.

A hetvenegy település vezetőjét Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos hívta össze a már hagyománynak számító karácsonyfadíszítésre. Ez az alkalom minden évben jelentős, most azonban rendhagyó volt, ugyanis számos, helyi és környékbeli alkotó is kiállította termékeit, ezzel egy mini adventi vásárt varázsolva a Digitális Erőmű csarnokába.

„Évről évre itt megállunk egy pillanatra. El tudunk beszélgetni a körülményeket figyelembe véve hosszabb, rövidebb ideig és egy picit talán át tudjuk tekinteni, hogy azon az éven milyen öröm, bánat vagy pedig olyan impulzus ért bennünket, ami a pályánkat, munkánkat, mindennapjainkat befolyásolja. Hogyha a rendezvény véget ér, akkor azzal a tudattal térünk haza, hogy tovább tudtuk erősíteni az itt élők együvé tartozását, tovább tudtuk erősíteni a polgármesterek közösségi érzését és képviselőként számomra pedig megtiszteltetés, hogy kollégaként, munkatársként dolgozhatok velük most már több mint tizenkét éve” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Az intézmény csarnokában felállított fa előtt gyűltek össze a megjelent polgármesterek. Az összetartozás szimbólumaként csoportosan helyezték el a települések neveivel ellátott mézeskalácsfigurákat az ágakon. Ezek egyébként az ormosbányai idősotthonban készültek nagy szeretettel. Városunkat Janiczak Dávid, polgármester képviselte, aki felakasztotta az Ózd feliratú dekorációt a fenyőre.

„Az elmúlt esztendőkben már hagyománnyá vált, hogy itt az erőmű épületében a térségbeli polgármesterek mintegy hetvenegy települést képviselve közösen díszítenek karácsonyfát és egy hangulatos beszélgetéssel búcsúztatjuk az évet és tekintünk a következő év elébe. Riz Gábor képviselő úr pedig mindig gondoskodik arról, hogy meglegyenek azok a mézeskalács díszek, településnévvel együtt, amiket felakasztunk a fára. Ebben az évben Ózdnak van egy külön dísze is, hiszen Malina Aletta ózdi művésznő készítette ezt a karácsonyi dekorációt és megbízott vele, hogy én helyezzem el a fán, úgyhogy ez az év is a hagyományoknak megfelelően záródik itt az erőműben” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A kisebb települések vezetői is hasznosnak tartják ezt az alkalmat, ugyanis sokat segít számukra az együvé tartozás erősítésében.

„Nagyon fontos az, hogy ezek a polgármesterek a települések értékeit magukénak tudva bemutathassák és megmutathassák azt, hogy ezek az értékek összekapcsolódva még erősebbé tesznek minket. A legfontosabb értéke a munkánknak az, hogy a településen élőknek segítsük a mindennapjait és az életminőségüket megtartsuk olyannak vagy javítsuk, mint amilyen az elmúlt években is volt. Szeretnénk, hogy minél többen, minél lelkesebben vegyenek részt ezeken a programokon azért, hogy mi így Ózd és térsége polgármesterei megmutathassuk azt, hogy az értékeink a lehető legtöbbet érnek” - fogalmazott Kovács Gábor, Járdánháza polgármestere.

A díszítést követően közös beszélgettek és értékelték a mögöttük álló esztendőt. A települések vezetői beszámoltak sikereikről, valamint segítő tanácsokkal látták el egymást. Ennek mindenki nagyon örült, hiszen olyan időszakot élünk, amelyben még fontosabbnak tartják az összetartást és egymás segítését. Az esemény kötetlen beszélgetéssel és vacsorával zárult.