Betlehemet készítettek a Szentsimonért Egyesület tagjai
Hírek
2022. dec. 9.

Betlehemet készítettek a Szentsimonért Egyesület tagjai

Betlehemet készítettek a Szentsimonért Egyesület tagjai. A lelkes csapatnak köszönhetően aprólékosan elkészített látnivalóval gazdagították a Liget utcát.

Advent idején a szentsimoni Liget utca 1. szám előtt, a koszorú gyertyájának meggyújtását követően a betlehem mellett találkozik a falu közössége, akik együtt töltik el a délutánt közös beszélgetéssel, így hangolódnak a közelgő ünnepre. Már több éve annak, hogy a Szentsimonért Egyesület tagjai készítettek egy betlehemet, ám akkor még fehér lepedőből és rongyokból alkották meg. Mára már igényes kellékeket öltöztettek fel, a festett hátteret pedig egy pedagógus keze munkáját dícséri. Az adventi hétvégeken egyre többen látogatják meg Szentsimonnak ezt az utcáját.

„Elmondhatom, hogy ez az év kezdődött úgy, hogy álmaimban sem mertük remélni. Az első hétvégén több mint nyolcvan fő volt. A pici gyerektől a nyugdíjasig mindenki, családosan. Nem máshonnan jönnek, hanem szentsimoniak. Érzik, hogy kell, hogy jól érezzék magukat ők is és mi azért csináljuk. A második vasárnapon már több mint százan voltunk. Vendéglátás van, forralt bor, tea, zsíros kenyér lila hagyma” - emelte ki Kovács Lászlóné, a Szentsimonért Egyesület gazdasági vezetője.

Akik ellátogatnak az adventi gyertyagyújtásra, nem mennek üres kézzel. Mindenki süteménnyel érkezik, amit aztán együtt elfogyasztanak. Az utcabeliek is nagyon örülnek ennek a közösségteremtő programnak.

„Nagyon örülök neki, öt éve költöztünk haza Londonból, sajnos eddig részesei ennek nem lehettünk, mindig csak amikor hazalátogattunk. Mindig részt veszünk benne, néha díszítünk is a gyerekekkel együtt, minden egyes alkalmon” - nyilatkozta Fehér Gréta.

A felnőttek mellett a gyerekek is ellátogatnak a vasárnapi gyertyagyújtásra, ahol karácsonyi dalokat énekelnek,  beszélgetnek és ünnepi verseket mondanak.

„Csip-csip, aludj kismadár, csupa zöld tőle a fenyőfaág. Szép a tél, zúg a tél, Télapó is útra kél” - mondta Fehér Jázmin.

Advent harmadik vasárnapját örömvasárnapnak is nevezik: a latin kifejezés jelentése „Örvendjetek”. Ezen a napon is várja a Szentsimonért Egyesület azokat, akik együtt szeretnék velük meggyújtani az adventi koszorú harmadik gyertyáját.