Bővült a városi stadion kamerahálózata
Város
2022. dec. 1.

Bővült a városi stadion kamerahálózata

Bővült a városi stadion kamerahálózata, öt új eszközt szereltek fel a napokban. Egyéb fejlesztések is zajlanak, a műfüves focipályához járdát építenek.

Járdát építenek a városi stadionban a dolgozók, a munkálatok már pár napja tartanak és hamarosan be is fejeződnek. A műfüves focipálya átadása óta jobban igénybe van véve ez a szakasz. Az Ózdi Sport- és Élményközpont műszaki vezetője azt mondja, az esős időjárás miatt nagy volt a sár, amely megnehezítette itt a közlekedést. Átmenetileg megoldották a problémát, azért igyekeztek más megoldást találni.

„Ezt ideiglenesen gumiszőnyeg leterítéssel oldottuk meg, de lehetőség adódott most erre, hogy egy 35-40 méteres járdát csináljunk. 40 x 40-es járólapokból, szegélyezve, a cementes sóderbe megágyazva, közmunkásokkal sikerült ezt a feladatot elvégeztetni” - mondta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont műszaki vezetője.
 
Holnap a földmunkálatokkal és a tereprendezéssel folytatják. Idén már nem terveznek nagyobb feladatokat, de igyekeznek karbantartani és óvni a már meglévő értékeket. A sportlétesítményben hangsúlyt fektetnek a biztonságra. Nagy terhet ró rájuk, hogy az állandó vandalizmus és rongálások nyomát helyreállítsák. Nagy-Mengyi Péter úgy véli, hogy hosszú távú megoldást azt jelenthetne, ha a bejáratokat leszűkítenék háromról egyre, ugyanis úgy felügyelhetőbb lenne a megközelíthetőség. A napokban újabb fejlesztés történt, öt új kamerát szereltek fel a stadion területére. Bár a bővítést nyárra tervezték, de a kivitelezés eddig váratott magára.

„A már meglévő kamerarendszerbe kapcsolódnak be ezek a kamerák, a feladatuk a vagyon- és személyvédelem. Egyes kamerák az új műfüves pályát felügyelik. A többi kamera a stadion egyéb területeit. Már korábban is nagy hasznunkra voltak a kitelepített kamerák. Folyamatban van most is rendőrségi ügy, melyben nagy segítséget nyújtanak a kamerák felvételei. És folyamatban lesz még a jövőben is további kamerák kihelyezése, de mivel elég nagy a stadion területe, ezért ez egy hosszas folyamat, de bízunk benne, hogy idővel elég nagy területet le tudunk majd fedni ezekkel a kamerákkal” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Jelenleg kilenc kamera működik a stadion területén. Három a műfüves pályánál, kettő a főépület környékén, további négy pedig egyéb helyekre van telepítve. Az eszközök kívülről mozgathatóak, jól fókuszálnak és rögzítik a felvételt is. A rendszer bővíthető, ezért a jövőben arra törekednek, hogy még többet szerelhessenek fel főként a kritikus részekre.