Évzáró délutánt tartottak az Ózdi Szívbetegek Egyesültének tagjai
Kultúra
2022. nov. 30.

Évzáró délutánt tartottak az Ózdi Szívbetegek Egyesültének tagjai

Évzáró délutánt tartottak az Ózdi Szívbetegek Egyesültének tagjai. Régi hagyomány, hogy az adventi időszakban összejönnek és közösen hangolódnak a karácsonyra.

Terített asztalok, ünneplőbe öltözött vendégek foglaltak helyet azon a délutáni rendezvényen, amelyet az Ózdi Szívbetegek Egyesülete szervezett az egyik helyi étteremben. Minden évben hagyomány, hogy a karácsony közeledtével közösen hangolódnak az ünnepre. Kulturális műsorral kezdődött a program, amelyre már korábban készültek a tagok. Karácsonyi dalokat és verseket adtak elő.

„Az együttlét fontos, hogy együtt vagyunk, hogy közösen vagyunk, hogy ünnepelünk és együtt ünnepelünk. Ez van kidomborítva és ezt szeretném, hogyha megmaradna. Ebben a helyzetben se szűnjön meg, merem remélni, hogy jövőre is megmarad” - mondta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének vezetője.

A vendégek között helyet foglalt Janiczak Dávid városunk polgármestere, az ÓMÉK képviselői, valamint az Ózdi Városi Könyvtár vezetője. A kulturális programot követően átadták az ajándékokat. Az alkalmat már nagyon várták, jó előre megtervezték a kulturális műsor forgatókönyvét.

„Nagyon készültünk mindnyájan, a vezetőség tagjai már előre összeültünk, hogy megszervezzük, hogy öten-hatan mit fogunk előadni. Mit fogunk csinálni, milyen ajándékot veszünk, és hogyan fogjuk a vacsorát elintézni és kivel. Hogy lesz helyünk és azt, hogy hol tudjuk megszervezni. Nagyon összefogott társaság és szervezetten működünk” - emelte ki Sulyok Istvánné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének titkára.

„Egyik legszebb ünnepem a karácsony. A karácsonyra való felkészülés az lelkileg is felkészít és örömet ad. Éppen azért választottam a verset is, amit elmondtam, hogy az emberek lelkileg is készüljenek fel erre a nagyszerű ünnepre. A Jézus születésének ünnepe van és ez gyakorlatilag öröm számunkra. Mindenkinek azt kívánom, hogy boldog legyen, boldog karácsony legyen neki” - fogalmazott Pető István, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagja.

Az ünnepváró délután a vacsora elfogyasztását követően közös beszélgetéssel ért véget. Többen visszaidézték a régi karácsonyok hangulatát, megosztották társaikkal azokat a régi élményeket, melyekre szívesen visszaemlékeznek. A rendezvényről bővebben az Ózdi Városi Televízió Kaleidoszkóp című magazinjában láthatnak összeállítást.