Felavatták a Meteor Lövészklub lőterét
Sport
2022. nov. 23.

Felavatták a Meteor Lövészklub lőterét

Felújított lőteret avattak Ózdon. A Meteor Lövészklub légfegyveres lőterét az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott 20 milliós pályázati összegből korszerűsítették.

A kilenc lőállással rendelkező lőtér avató ünnepségére több prominens személy érkezett az ország számos pontjáról és városunkból egyaránt. Többek között a Magyar Sportlövők Szövetségétől Sinka László főtitkár, valamint Kéri Attila versenyigazgató is tiszteletét tette a rendezvényen. Pintér László örömmel köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében kiemelte milyen rögös út vezetett a jelenlegi korszerűsítésig, és mi inspirálta őket, hogy a lőtér fejlesztése mellett döntsenek.

„Csinálunk egy olyan lőteret, ahol akár már megyei és minősítő versenyeket tudunk szervezni és ez a segítség, amelyet megkaptunk a Magyar Sportlövők Szövetségétől, ez a munka látszik most itt a pincében” - mondta Pintér László, a Meteor Lövészklub elnöke.

Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszter biztos méltatta a klub elnökét, kiemelte a sport iránti szeretetét, elhivatottságát. Különösen fontosnak tartja, hogy városunkban ilyen korszerű lőtér valósult meg, hiszen a sportlövők, a lövészet része az életünknek, mindannak, amit sorsközösségnek neveznek.

„Én örülök neki, hogy sok-sok fiatal, kevésbé fiatal részese annak, ami az ózdi sportlövők körében születik. Olyan teljesítménynek, olyan eredménynek, ami nemcsak a megyében, hanem országosan is elismerésre méltó” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A köszöntők és a nemzeti színű szalag átvágása után többen kipróbálták a lövést volt, aki légpuskával, volt, aki légpisztollyal. A próbalövéseket követően a klub utánpótlás versenyzői tartottak bemutatót nyílt- és zártirányzékkal egyaránt. A gyerekeket nagy büszkeséggel tölti el, hogy ilyen lőtéren mélyíthetik tudásukat.

„Igazából ez egy nagyon nagy lehetőség mind Ózdnak, mind az egész borsodi lövész egyletnek, mivel szerintem ez a lőtér most itt a legkorszerűbb” - nyilatkozta Vákics Doren, a Meteor Lövészklub tagja.

A korszerűsítésnek köszönhetően a megyei szinten is egyedülálló lőtéren több versenyt is rendezhetnek a jövőben. Addig is az év zárása képpen, decemberben két országos bajnokság vár a klub versenyzőire.