Az Újváros téri rendelők hőszigeteléséről döntött a képviselő-testület
Önkormányzat
2022. nov. 4.

Az Újváros téri rendelők hőszigeteléséről döntött a képviselő-testület

Energiahatékonysági fejlesztések finanszírozásáról döntött a képviselő-testület. Az Újváros téri rendelők falát és födémét is szigetelik a felhalmozási tartalékkeretből.

Egy korábbi, az október 13-ai képviselő-testületi ülésen menedzsmenttervet fogadtak el az energiaválság hatásainak enyhítésére, valamint egy 439 millió forint értékű rezsivédelmi alapot különítettek el és egy felhalmozási tartalékkeretet is létrehoztak 48,6 millió forint értékben. Ebből 2,7 millió forintot a polgármester saját hatáskörben hozott döntésének megfelelően az Ózdi Városi Televízió kapott szigetelésre és a szerkesztőség épületének nyílászárócseréjére. A mai döntés értelmében a keret további jóval nagyobb részét, közel 46 millió forintot az Újváros téri háziorvosi rendelők külső fal és födém szigetelésére fordítanak. A mintegy 500 négyzetméter alapterületű rendelőépület oldalfala 15 cm vastag hőszigetelést, nemesvakolat felületet kap, valamint a födémen szintén 15 cm vastagságban hőszigetelő réteget építenek.

„Az alapellátás, a háziorvosi ellátás biztosítása probléma volt az Újváros téri orvosi rendelőkben, hiszen a fűtési költségek olyan mértékben növekedtek meg, hogy a rendelő fenntartása bizonytalanná vált. Az önkormányzatnak lépnie kellett, a költségvetésben energiahatékonysági felújításokra biztosított keret legjelentősebb részét szánjuk most ennek a feladatnak a megoldására. A rendelők le lesznek szigetelve, födémszigetelést és falszigetelést is kapnak. A nyílászárók korábban már ki lettek cserélve. A számítások alapján a város lakosságának több mint 20 százalékának az ellátását biztosító háziorvosi rendelők a helyükön és működésben tudnak maradni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.