Olcsóbbak a termékek a piacon, mint a bevásárlóközpontokban
Város
2022. nov. 4.

Olcsóbbak a termékek a piacon, mint a bevásárlóközpontokban

A káposzta a slágertermék az Ózdi Városi Piacon. Az elmúlt időszak áremelkedése az itteni kereskedőket is érintette, azonban jelentősen kisebb mértékben, mint a bevásárlóközpontokat.

Sorban álltak az emberek az Ózdi Városi Piac standjainál pénteken reggel. A húsáru és a zsír nagyon kelendőnek számít, a slágertermékek azonban az idényzöldségek. A vásárlók számára a vitamin bevitel is fontos, így vannak akik szőlőt vagy éppen almát tesznek kosaraikba. Az elmúlt időszakban az energiaválság miatt rohamosan megnőttek az élelmiszerárak, amely az itteni kereskedőknél is tapasztalható, azonban nem olyan mértékben, mint a bevásárlóközpontokban.

„Gyakorlatilag az árak természetesen emelkedtek a piacon is, mint máshol, viszont ketté lehet választani az áremelkedés mértékét. A hazai termékek, amik forintban fizetendők, azok annyira nem növekedtek mint az import, euróban fizetendő árak. Ez érthető is. A slágercikkeknél, ahogy az elmúlt években is figyelembe vehető, hogy a savanyú káposztának való szálas káposzta és a fejes káposzta nagyon kedvelt a kedves ózdi vásárlók körében” - emelte ki Fedora István, kereskedő.

Ezt leginkább azért választják az emberek, mert magas a C-vitamin tartalma, amelyre a hidegebb hónapokban nagy szüksége van a szervezetnek, hogy pótolja az energiát. Keresik a vásárlók továbbá a magyar paradicsomot és paprikát. Ezek ára ugyanis a tavalyihoz képest csak minimálisan emelkedett. Többen burgonyát és tojást is vásároltak, hiszen ezeket is nagyon kedvező áron szerzik be a kereskedők. Utóbbi darabja az áruházakkal szemben még száz forint alatt van.

„Csak meg kell nézni a tojás árat, a krumpli árat és egyértelmű, hogy ide jövök és nem a nagy boltba, mert fele áron van. Na meg minőségben sem mindegy, ez egyértelmű” - mondta Anga István.

„Krumplit, hagymát, kenyeret, tejet és zsírt, ami nélkül nem lehet meglenni. Hús nélkül lehet élni vegetáriánus módon, de ezek nélkül nem. Szeretném, ha olcsóbbak lennének, hogy senki számára ne legyen választás, hogy eszek, fűtök, vagy gyógyszert veszek ki, mert mind a hármat meg kell tenni” - nyilatkozta Ferenc Miklós Jenőné.

A kereskedők igyekeznek tartani az árakat, valamint továbbra is friss, minőségi árut kínálni azok számára, akik őket választják.