Halloween partyt tartottak az Ózdi Városi Óvodák Virág Úti Tagóvodájában
Oktatás
2022. okt. 28.

Halloween partyt tartottak az Ózdi Városi Óvodák Virág Úti Tagóvodájában

Halloween partyt rendeztek a Virág Úti Tagóvodában. Egy héten keresztül zajlott a vidám és rendhagyó jelmezes program. A gyerekek és felnőttek is jelmezt öltöttek.

Nagy izgalommal készültek a Halloweenre az Ózdi Városi Óvodák Virág Úti Tagóvodájában, a csoportszobákat és az udvart is ennek szellemében díszítették fel. Frissen szövött pókháló kövér kaszáspókokkal, mozgó denevérek, lepedő szellemek ékesítették a falakat. A plafonról is szörnyek lógtak, s még a nevelők is boszorkány jelmezt öltöttek az ünnep alkalmából. Így próbálták megismertetni a gyerekekkel az angolszász szokásokat. Minden ovis nagyon élvezte délelőtti zenés-táncos partyt.

„Minden, ami a tökkel kapcsolatos, azzal próbáltuk rávezetni a gyerekeket, hogy tököt faragtunk, tököt festettünk, tökmagot kóstoltunk. Minden kapcsolódott a tökhöz. Ezúton szeretném megköszönni a szülőknek a közreműködését, hiszen volt egy olyan eleme ennek a napnak, amikor a családok otthon mindenkit bevonva készítették és faragták a tököt, amit behoztak tegnap vagy pedig ma reggel. Ebből csináltunk egy kiállítást, és mindenki tudott gyönyörködni a másiknak a rémisztő munkájában” - mondta Galgóczi Beáta, az Ózdi Városi Óvodák Virág Úti Tagóvodájának vezetője.

A hét korábbi napjain tökös meséket, verseket, énekeket tanultak a gyerekek. Ottjártunkkor egy nemrégiben tanult mondókát gyakoroltak a kicsik. Az asztalokon vendégváró kis falatok várták az ovisokat. Minden csoport vendégül látta a többi kisgyereket, akiknek bemutatták, hogy milyen dekorációkkal díszítették a falakat. A festett és faragott narancssárga tökök kavalkádja ékes színfoltja volt az óvodának.

„Az tetszett, hogy lesz a tökös hét, azért mert ma van a Halloween party. Tököt faragtunk és pöttyöztünk, csináltunk csontvázat” - mondta Együd Áron Anakin.

Az óvoda vezetése próbálta minél derűsebbé és vidámabbá tenni ezt a hetet, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a maskarás délelőttökön, ami a visszajelzések alapján úgy tűnik, sikerült is számukra.