Tök jó boszi buli! címmel, hagyományos barkácsoló délelőttöt tartottak az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájában

Tök jó boszi buli! - ez volt a címe annak a délelőtti rendezvénynek, melyet az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájában tartottak meg.

Nagy volt a nyüzsgés a Katona József Úti Óvodában. Nem a megszokott kép fogadta a látogatókat, mivel a csoportszobákban kis boszorkák, nagy boszorkányok, csontvázas és varázsló ruhába bújt gyerekek hemzsegtek a Tök jó boszi bulin. Már több éve hagyomány, hogy megrendezik ezt a különleges programot.

„Ez egy szülőkkel együtt tartott barkács délelőtt, a Halloween-hez kapcsolódik, de mi tök bulinak hívjuk. Ilyenkor jelmezben jönnek a gyerekek is és mi is, és együtt a gyerekekkel barkácsolunk a témához kapcsolódó szép alkotásokat. Ezekből kiállítást készítünk és utána zsűrizzük ezeket. Négy csoportunkban zajlik az esemény, minden csoport külön-külön a saját szülői gárdájával, és utána a díjazás is csoportokban történik” - mondta Szádeczki Mónika, az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájának intézményvezető helyettese.

Négy csoportban zajlott a tökfaragás, a tökfestés, de őszi termésekből is készítettek képeket és figurákat a kreatív szülők. A Cica, a Kisvakondok, a Méhecske és a Brumi maci csoportban volt rendhagyó a nap. Volt, ahol ügyességi versenyeket rendeztek, amit nagyon élveztek a gyerekek, máshol pedig rajzoltak, énekeltek, de minden téma a boszi bulihoz igazodott.

A kifaragott tökök és figurák aztán a zsűri elé kerülnek, de helyezés nincs, csak fantázia nevek alapján értékelnek. Például a legtökösebb, a legrémisztőbb, a legijesztőbb tökök kapnak elismerő oklevelet. A szülők és a gyerekek nagyon várják az eseményt, hiszen már több éves hagyomány a boszi buli. A gyerekek a szülők jelenlétében felszabadultan viselkedtek. Minden résztvevő pompásan érezte magát. A szülők remek lehetőségnek tartják az óvodás programot. Kántor Eszter már harmadik alkalommal látogatott el a boszorkányos délelőttre.

„Nagyon készülünk rá évről-évre, nagyon várjuk. Előkészülünk otthon, megnézzük, hogy mi lesz az idei év projektje, de általában tököt festünk, nem faragunk, mert a kézügyességem nem igazán jó a faragáshoz. Mi a festést szoktuk választani. Idén a Harry Potter-re esett a választás, de volt már számos szuperhős is. Nagyon kreatívak a gyerekek, nagyon élvezik a programot” - emelte ki Kántor Eszter.

A boszorkánynak kifestett és öltözött ovisok alig várták a foglalkozást. Otthon már korábban elkészítették a faragásra és festésre váró tököket, volt akiknek a nagyszülő is segített a beszerzésben.

„Mama elment a tökért, mert eltetették, és Harry Potter-es tökünk lett. Barna kellett hozzá és sárga, fekete, fehér és ennyi” - nyilatkozta Buda Blanka.

A nyílt nap alkalmas volt arra, hogy hogy a szülők megismerkedjenek az intézményekben folyó nevelőmunkával, szokásokkal, személyesen találkozzanak a gyermekekkel foglalkozó szakemberekkel és gyermekeik csoporttársaival, azok szüleivel.

(forrás)