Tök jó boszi buli! címmel, hagyományos barkácsoló délelőttöt tartottak az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájában
Oktatás
2022. okt. 27.

Tök jó boszi buli! címmel, hagyományos barkácsoló délelőttöt tartottak az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájában

Tök jó boszi buli! - ez volt a címe annak a délelőtti rendezvénynek, melyet az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájában tartottak meg.

Nagy volt a nyüzsgés a Katona József Úti Óvodában. Nem a megszokott kép fogadta a látogatókat, mivel a csoportszobákban kis boszorkák, nagy boszorkányok, csontvázas és varázsló ruhába bújt gyerekek hemzsegtek a Tök jó boszi bulin. Már több éve hagyomány, hogy megrendezik ezt a különleges programot.

„Ez egy szülőkkel együtt tartott barkács délelőtt, a Halloween-hez kapcsolódik, de mi tök bulinak hívjuk. Ilyenkor jelmezben jönnek a gyerekek is és mi is, és együtt a gyerekekkel barkácsolunk a témához kapcsolódó szép alkotásokat. Ezekből kiállítást készítünk és utána zsűrizzük ezeket. Négy csoportunkban zajlik az esemény, minden csoport külön-külön a saját szülői gárdájával, és utána a díjazás is csoportokban történik” - mondta Szádeczki Mónika, az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájának intézményvezető helyettese.

Négy csoportban zajlott a tökfaragás, a tökfestés, de őszi termésekből is készítettek képeket és figurákat a kreatív szülők. A Cica, a Kisvakondok, a Méhecske és a Brumi maci csoportban volt rendhagyó a nap. Volt, ahol ügyességi versenyeket rendeztek, amit nagyon élveztek a gyerekek, máshol pedig rajzoltak, énekeltek, de minden téma a boszi bulihoz igazodott.

A kifaragott tökök és figurák aztán a zsűri elé kerülnek, de helyezés nincs, csak fantázia nevek alapján értékelnek. Például a legtökösebb, a legrémisztőbb, a legijesztőbb tökök kapnak elismerő oklevelet. A szülők és a gyerekek nagyon várják az eseményt, hiszen már több éves hagyomány a boszi buli. A gyerekek a szülők jelenlétében felszabadultan viselkedtek. Minden résztvevő pompásan érezte magát. A szülők remek lehetőségnek tartják az óvodás programot. Kántor Eszter már harmadik alkalommal látogatott el a boszorkányos délelőttre.

„Nagyon készülünk rá évről-évre, nagyon várjuk. Előkészülünk otthon, megnézzük, hogy mi lesz az idei év projektje, de általában tököt festünk, nem faragunk, mert a kézügyességem nem igazán jó a faragáshoz. Mi a festést szoktuk választani. Idén a Harry Potter-re esett a választás, de volt már számos szuperhős is. Nagyon kreatívak a gyerekek, nagyon élvezik a programot” - emelte ki Kántor Eszter.

A boszorkánynak kifestett és öltözött ovisok alig várták a foglalkozást. Otthon már korábban elkészítették a faragásra és festésre váró tököket, volt akiknek a nagyszülő is segített a beszerzésben.

„Mama elment a tökért, mert eltetették, és Harry Potter-es tökünk lett. Barna kellett hozzá és sárga, fekete, fehér és ennyi” - nyilatkozta Buda Blanka.

A nyílt nap alkalmas volt arra, hogy hogy a szülők megismerkedjenek az intézményekben folyó nevelőmunkával, szokásokkal, személyesen találkozzanak a gyermekekkel foglalkozó szakemberekkel és gyermekeik csoporttársaival, azok szüleivel.