Ingyenes szűrés
Város
2021. szept. 1.

Ingyenes szűrés

Térítésmentes hasi ultrahang vizsgálatra kérhetnek időpontot városunk lakói. A szolgáltatást külső vállalkozók végzik, akik minden héten kedden várják az előzetesen bejelentkezett érdeklődőket.

Városunkban már többször is lehetőség nyílt különböző szűréseken való részvételre. Korábban talp, valamint koronavírusos megbetegedéssel kapcsolatos vizsgálatok várták az ózdiakat. Most ingyenes has és kismedence ultrahangra jelentkezhetnek a város lakói. A jövőben minden héten kedden reggel kilenc órától nyílik lehetősége a lakosságnak, hogy részt vegyen a szűrésen. A miskolci orvosi szolgáltató cég szakemberei a Lehel vezér út 16. szám alatt található háziorvosi rendelőben várják az érdeklődőket.

„Nagy örömömre szolgál, hogy ismét elindulhatott az ingyenes ultrahang vizsgálat Ózdon. A hasi ultrahang szűrést annyian kívánják igénybe venni, hogy most már ezen a lehetőségen is októberig tart az előjegyzés. Gondolhatjuk, hogy akkor az állami egészségügyben mennyivel nehezebb sorra kerülni, de bízunk benne, hogy nagyon sok embernek tudunk segíteni azzal, hogy ezt a lehetőséget a külsős vállalkozón keresztül biztosítjuk számukra” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A szakértők azt kérik, hogy ultrahang vizsgálat előtt 5-6 órával már senki ne étkezzen, de legalább fél liter vizet meg kell inni. A szűréshez telt hólyag szükséges, ezért a vizsgálat előtt 2-3 órát várni kell, hogy a felvételen biztosan kirajzolódjon az eredmény. Ez egyébként semmilyen fájdalommal nem jár, az egész egy pár perces folyamat, ami során alaposan átvizsgálják a hasi területet. A szűrésre rengetegen érkeztek ez alkalommal is.

„Jobboldali hasi problémák miatt jöttem el erre az ultrahang vizsgálatra. Nekem nagyon sokat segített a vizsgálat, mert tudom, hogy van egy polipom, úgyhogy ezzel sajnos együtt kell élnem, de természetesen kontrollokra el fogok járni” - nyilatkozta Kovács Istvánné.

A vizsgálat már most nagyon népszerű, a leghamarabbi időpont is szeptember 28-ra kapható. A részvétel előzetes, telefonos bejelentkezéshez kötött. Időpontot kérni a 06-30/694-53-88-as mobilszámon lehet. Az eredményeket egyébként azonnal megtudják a betegek, a leletet közvetlenül a szűrés után kézhez kapják.