Az idei költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosítása volt a téma
Önkormányzat
2022. okt. 12.

Az idei költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosítása volt a téma

A 2022. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosításáról tárgyalt az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság. Szóba került a ledes közvilágítás kérdése is.

Összeült az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság a Városháza nagy tanácstermében. Egy javaslat szerepelt a napirendi pontok listáján. Ez a 2022. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosítása volt. Dr. Almási Csaba jegyző két fontos módosítást emelt ki. Az egyik a rezsivédelmi alap, a másik a felhalmozási oldalon egy energetikai alap létrehozása. Előbbi már 439 millió forintot, utóbbi pedig 48,3 millió forintot tartalmaz jelenleg. Obbágy Csaba, a Fidesz-KDNP frakciójának tagja egy kérdést intézett a bizottság vezetői felé.

„Miután itt a közvilágítás többletigényére negyven millió forint van előirányozva, és egy másik helyen a költségvetésben, ebben az évben is, most is láthatjuk, meg az elmúlt három évben is, hogy a ledes közvilágításnak a kiépítésére most tizenöt millió forint van előirányozva. Hogy áll ez a projekt, illetve milyen stádiumban van, mert ez talán ezt a negyven milliós tételt is csökkenthetné, ha már előrehaladottabb állapotban lenne” - mondta Obbágy Csaba, önkormányzati képviselő.

Dr. Almási Csaba, a város jegyzője kifejtette, hogy a tervek már elkészültek, amelyből mostanra világosan látszik, hogy mennyibe fog kerülni ez a beruházás. Hamarosan a közbeszerzést is kiírják.

„Volt erről most egy megbeszélésünk, egy órával ezelőtt. Én a makrogazdasági helyzet miatt, meg az európai gazdasági helyzet miatt itt egy kicsit pesszimista vagyok, hogy lesz-e olyan vállalkozó, aki erre a közbeszerzésre jelentkezik, és ezt a projektet megfinanszírozza. Itt arról lenne szó, hogy maga a vállalkozó finanszírozza meg ezt a projektet, és amivel csökken az energiaköltségünk, ő abból tudja visszavenni a beruházás költségeit” - tette hozzá dr. Almási Csaba, jegyző.

A közbeszerzési pályázatot ennek ellenére mindenképpen kiírják majd. A bizottság tagjai egyébként egyhangú igennel fogadták el a napirendi javaslatot, amelyet csütörtökön a testület is megtárgyal. A holnapi ülést 10 órától élőben közvetíti az Ózdi Városi Televízió.