Vissza a múltba
Kultúra
2021. aug. 31.

Vissza a múltba

Ismét megrendezték a Rózsakerti Estét. A programok már délután elkezdődtek. Hét órától az ÓMI Zenés Színház produkcióját, majd este 8-tól Kamarás Iván és zenekarának játékát hallgathatta a közönség.

Az összes asztalt elfoglalták a második Rózsakerti Este néven megrendezett eseményen. A hagyományt két éve hívta életre az Ózdi Művelődési Intézmények. Idén azonban már az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. rendezte meg ugyanezt szombaton este. Ez a program emléket állít a nagy múltú és hírű Rózsakertnek, ami városunkban működött évtizedeken át.

„Az első Rózsakerti Estét 2019-ben rendezték meg. Tavaly a pandémia átírta a terveket, így idén második alkalommal valósul meg ez az Olvasó parkolójában. Nagyon szerették az emberek, leginkább a hangulatát és azokat a koncerteket, amiket itt az est folyamán meg lehet nézni és élvezni” - mondta Fábián-Dobos Eszter, az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. művelődési ágazatvezetője.

Az ÓMI Zenés Színház két éve a Csinibaba című film betétdalaival lépett a színpadra. Most pedig a táncdalfesztiválok hangulatát idéző műsorral készültek. Régóta ez volt az első fellépésük, mivel a társulat életében is komoly kihívást jelentett a 2020-as esztendő. Online próbákkal igyekeztek áthidalni ezt a helyzetet, de úgy vélik, sikeresen vették az akadályokat.

„Szerintem az ilyen táncos dalok, amiben a szóló énekes mellett a többiek vokálozni tudnak, mondhatni közös dalok, azok a legjobb hangulatúak. De igazából mindegyiket szeretjük. Szerintem mindegyikünknek a szóló dala is nagyon kedves. Örömmel énekelünk mindent” - fogalmazott Kurtán Laura, az ÓMI Zenés Színház tagja.

Soron következő prózai darabjuk a Portugál című produkció lesz, amit idén november 27-én láthat a közönség. Az est vendégművésze pedig Kamarás Iván volt, aki zenésztársaival lépett színpadra. Neve ismerősen csenghet színházi és filmszerepei miatt. Zenei múltját kevesebben ismerhetik, azonban kisgyermek kora óta tevékenykedik, és ér el sikereket ezen a területen is.

„A közönség arra számíthat, hogy egy ilyen kis esttel érkeztünk ide, az Egy fess pesti estével, ami ma hirtelen Egy fess ózdi estévé fog változni. Egy felhőtlen kacagás, szórakozás, és katartikus együttlét lesz. Erre számítok én. Remélem, hogy majd a közönség is ezt fogja kapni, értékelni és érezni” - nyilatkozta Kamarás Iván, színész, énekes.

Kamarás Iván és zenekara egy kilencven perces műsorral készült, így az eseménynek körülbelül fél tízkor lett volna vége, ám a közönség többször visszatapsolta a művészeket. Az ÓMÉK következő rendezvénye a Rékasi Károly színművész által előadott Szerelmem, Erdély című Wass Albert-est lesz.