Felkészülni, vigyázz, kész... elstartolt az idei Ózd Rally
Sport
2022. okt. 7.

Felkészülni, vigyázz, kész... elstartolt az idei Ózd Rally

Elkezdődött az idei Integra Ózd Rally. Az esemény egy sajtótájékoztatóval indult, amelyen szó esett a pályáról, Ózdról és az esélyekről egyaránt.

„Elérkezett a magyar rally bajnokság, a Mercarius Magyar Rally1, illetve a Rally2 és a Historic országos bajnokság következő futama” - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Marosréti Ervin, az esemény sajtó- és médiafelelőse a tegnap esti sajtótájékoztatót. Az eseményen több meghívott vendég is részt vett. Köztük volt Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, aki visszaemlékezett a sportág nyújtotta kedves pillanataira is.

„Számomra külön öröm, hogy nem először üdvözölhetem a verseny résztvevőit, szervezőit, akiknek külön tisztelet azért, hogy ezt a helyszínt most már visszatérő jelleggel beiktatták a sport évkönyvébe. Számunkra polgármester úrral együtt egy nagyon fontos momentuma ez a környékünk, illetve az itt élőknek, hiszen fent vagyunk egy térképen, jegyzik Ózdot. Ha már jegyzik Ózdot úgy gondolom, hogy számunkra, az itt élők számára ez nagyon fontos, hiszen olyat látnak, amit az ország számtalan részében irigyelve, csak televízión tudnak figyelemmel kísérni, a magyar bajnokságot vagy éppen nemzetközi versenyt” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A város polgármestere, Janiczak Dávid is örömét fejezte ki. Kiemelte, hogy Ózd megítélése sokszor negatív, de a rally hétvégéjén sokan érkeznek ide, így bízik benne, hogy ennek segítségével ez meg fog változni.

„A városnak az egyik része örül, hogy itt van ez a verseny, a másik részének pedig hangos, gyors, félelmetes, balesetveszélyes és soha többet ide rallyt. Ezek állnak szemben azokkal, akik azt mondják, hogy minden évben ide rallyt, akár többször is. Én úgy gondolom, hogy az utóbbiak vannak többen, elég megnézni, hogy a hagyománnyá vált prológra mennyien szoktak kilátogatni. Én úgy gondolom, hogy köszönettel tartozunk az MNASZ-nek és a szervezőknek, hogy évről-évre elhozzák ide a rally bajnokságot” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Ezt követően Berényi Ákos, az MNASZ Rally szakágvezetője, kiemelte, hogy a létszám is azt mutatja, mennyire fontos ez a verseny a nevezőknek. Az esemény főszervezője, Adamovits Márk is elmondta, hogy próbálnak minél rövidebb és kompaktabb megmérettetéseket csinálni, hogy ezekben a nehéz időkben ne terheljék annyira senkinek a pénztárcáját.

„Erre pont jó táptalaj Ózd, mert itt annyiféleképpen lehet variálni, hogy talán meg is tudjuk oldani ezt az egy nap alatt megcsinálni 120 kilométert vagy száztízen akárhány kilométert. Illetve van egy jó kis prológ helyszínünk, ami azt gondolom, hogy mind a nézőknek, mind a versenyzőknek, ha van arra kapacitásuk, hogy van arra más, hogy vigyenek mást és ne a saját navigátorukkal menjenek, akkor egy jó buli lehet és másnap teljes erővel lehet menni” - fogalmazott Adamovits Márk, főszervező.

Szoros az állás a bajnoki osztályban, így mindenképpen izgalmas küzdelemre lehet számítani. Kilenc gyorsasági szakasz vár a versenyzőkre, amelyeket holnap a verseny idejére lezárnak a szervezők. Ez a képernyőn látható területeket érinti majd. Ide egyébként nézni és szurkolni is lehet látogatni. Nagy visszatérés várható holnap Turi Tamás személyében, valamint számos környékbeli induló is rajthoz áll, akik a hazai pálya ismeretének előnyét elvezhetik majd.