A zene világnapját ünnepelték diákok és pedagógusok
Oktatás
2022. okt. 4.

A zene világnapját ünnepelték diákok és pedagógusok

A zene világnapját ünnepelték az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és pedagógusai. A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában tartottak hangversenyt.

Közel négyszáz gyermek foglalt helyet a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda aulájában. A köszöntő beszédet követően elkezdődött a hangverseny, amelyet a zene világnapjának tiszteletére szerveztek. Az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai mini koncertet adtak a jeles nap alkalmából. A Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda nagycsoportosai az első sorból figyelték az előadást.

„Most ide a II. János Pál Katolikus Általános iskolába jöttünk, itt rendezzük meg a zene világnapi koncertünket, hiszen a zeneiskolának az épülete nem alkalmas arra, hogy koncertezzünk benne. Így össze tudjuk kötni a kellemest a hasznossal, hiszen telephelyünk is van itt a II. János Pál iskolában, és itt még nem voltunk ilyen rendezvényen. Úgyhogy ideje volt elkezdeni azt gondolom” - mondta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

A gyerekek fegyelmezetten hallgatták a fellépő zenetanárok műsorát, ottjártunkkor furulya és fuvola dallamokat hallhattak, de a zongora és a brácsa is megszólalt a hozzáértő kezek által. Külön előadással nem készültek az eseményre, de az eddig megtanult változatos repertoárból minden zenetanár merített egy rövid műsort. A mindennapos gyakorlás és az évek tapasztalata felkészült előadást eredményezett, amit érdeklődve hallgattak gyerekek, felnőttek egyaránt. Kocska Ágnes intézményvezető nagy örömmel fogadta, hogy ebben az évben ez az iskola ad helyet a világnapi előadásnak.

„Erre szokták azt mondani, hogy a kereslet és a kínálat szorosan találkozik. Mi tagintézménye vagyunk az Erkel Ferenc Zeneiskolának. Vannak diákjaink, akik ebben a zeneiskolában tanulnak, ezért Boros Gézával ez a mai reggeli kis mini koncert úgy gondolom, hogy mindenki számára hasznos és egy nagyon-nagyon jó hét kezdetet jelent a gyereke számára” - emelte ki Kocska Ágnes, a II. János Pál katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője.  

A klasszikus zene hallgatása pozitív hatással van a gyerekekre, fejleszti például a koncentrálási képességeiket, de erősíti önfegyelmüket is. Ezeket a hatásokat számos kísérlet bizonyítja.