Jól halad az önkormányzati utak felújítása – Ma a Bolyki temető előtti útszakasz is aszfaltborítást kapott
Város
2022. okt. 3.

Jól halad az önkormányzati utak felújítása – Ma a Bolyki temető előtti útszakasz is aszfaltborítást kapott

A Bolyki temető előtti szakaszon folytatódott ma az önkormányzati utak felújítása. A háromszáznyolcvanöt méteres területre százharminc tonna aszfalt érkezett.

Ma délelőtt Bolyki temető előtti útat újították fel a kivitelező cég munkatársai százharminc tonna aszfalt felhasználásával. Múlt héten betonozással készítették elő a terepet a dolgozók, hiszen ez korábban salakos volt. A mintegy háromszáznyolcvanöt méter hosszú, valamint három és fél méter széles szakaszt ellátták tapadást elősegítő anyaggal. A első szállítmány megérkezése után pedig el is kezdték húzni az aszfaltréteget a területre.

„Hosszú évtizedek lakossági igényét váltja valóra Kellóné Mezőtúri Márta képviselő asszony az önkormányzat aszfaltozási programjából. Nagyon örülök neki, hogy itt is elkezdődtek a munkálatok és bízom benne, hogy most már záros határidőn belül az egész városban le is záródnak, hiszen elég jól halad a vállalkozó. Ebben a szezonban 32 új útszakasz lett a városban az aszfaltozásnak köszönhetően” - emelte ki  Janiczak Dávid, polgármester.

A terület képviselője elmondta, hogy amennyiben a lehetőségek engedik ezt a szakaszt tovább kívánják folytatni. Úgy gondolja, hogy a mai világban egyre többen szeretnének kiskertet vásárolni, ennek a résznek a felújítása pedig segíti a megközelíthetőséget.

„Minden évben az erre járó lakóktól és kerttulajdonosoktól kérés érkezik felém, hogy ezt az útszakaszt jó lenne megcsinálni, hiszen nagyon, nagyon sok évvel ezelőtt volt itt valamilyen útfelújítási ténykedés. Az elmúlt évben próbáltuk az ÓVI munkatársaival a nagy gödröket befedni, bebetonozni, de azt hiszen hogy ennek a teljes megoldása ez lett, hogy végül is itt rendes aszfaltozott útszakasz legyen” - mondta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

Itt is öt centiméter vastagságú aszfaltborítást kapott a felület, mint a legtöbb helyen a városban, a folyamat pedig padkarendezéssel zárul. Az Újváros tér térségében a tervek szerint szerdán a volt Ruhagyár melletti szervizutat is felújítják, de előtte az Iparvasút út állapotát rendezik a megbízott vállalkozó szakemberei.