Vízelvezető árok
Város
2021. aug. 25.

Vízelvezető árok

Vízelvezetőt építenek ki az ÓVI dolgozói a Hossó úton. A csapadék kezelése hosszú ideje gondot okoz az utcában, ezért Fidrus Péter területi képviselő lépéseket tett az ügy érdekében.

Állandó csapadék elvezetési problémával küzdenek a Hossó út lakói. Ennek oka, hogy az esővíz az útfelületen járatokat tört magának, ami következtében a salak elmosódott, a járófelület egyenetlenné vált. Fidrus Péter elmondása szerint igaz, hogy az aszfaltozás is a tervek között szerepel a területen, de attól függetlenül nagy szükség van a csatorna kiépítésére az élhetőbb környezet miatt.

„A Hossó út ezen szakaszán élőknek az állandó probléma volt, hogy ennek a salakos útnak a minősége kritikán alul volt időnként, hiszen a csapadék az tönkretette, pontosan amiatt, hogy nem volt csapadékvíz elvezetése ennek az utcának. Most százhatvan méteren fog megépülni a csapadékvíz elvezetés, és ennek okán bízhatunk benne, hogy amíg nem tudjuk leaszfaltozni ezt a területet is, egy járhatóbb útfelületen közlekedhetnek az itt élők” - mondta Fidrus Péter, területi képviselő,

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói a beérkezett kérésnek eleget téve egy hete kezdték meg a munkálatokat a területen. Úgy tervezik, hogy két héten belül elkészülnek, de ezt nagyban befolyásolhatja az időjárás.

„A startmunka program keretén belül itt a Hossó út végén végzünk árokburkolási munkákat. Saját magunk által gyártott elemekkel készül ez. Jelenleg a területen az ásás folyik, utána lesznek lerakva az elemek. A lenti, hosszabb szakaszt, ami szélesebb, járdalapokból csináljuk, mert oda nagyobb szelvény szükséges” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Az itt élőknek nagyon sokat számít ez a lépés, ugyanis az útszakasz felső része a csapadékos időben szinte járhatatlan. Csépány József például nyolcvan éve lakik itt. Elmondása szerint ez a gond már több tíz éve fennáll, de bizakodik, hogy most végre sikeres lesz a kezdeményezés.

„Ott a szomszédba be is ment a víz, itt nem jött még be, de volt mikor ott igen, mert nem az árokban jön a víz, hanem az úton. Ezt az utat elvitte, most megcsinálták az utat egy darabig, de most is elvinné nemsokára, mert ott nincs megcsinálva fent az ipszilonban az átvezető” - emelte ke Csépány József.

Hódoscsépányon egyébként legközelebb a Gubonnai út és az Újtelepi utca aszfaltozására kerül sor. Fidrus Péter elmondta, hogy későbbiekben a tervek között szerepel a Semmelweis és a Hossó út javítása is.