Ma a Sümeg utcát aszfaltozták – jól halad az önkormányzati utak felújítása
Város
2022. szept. 21.

Ma a Sümeg utcát aszfaltozták – jól halad az önkormányzati utak felújítása

A Sümeg utcában folytatódott ma az önkormányzati utak felújítása. A háromszázöt méteres szakaszra száztíz tonna aszfalt érkezett. Holnap a Karu utca következik.

Csutor László területi képviselő azt mondja, hogy itt a Sümeg utca környékén óriási problémákat okoz a csapadékvíz elvezetés. Már többször is szerették volna megoldani ezt a problémát, de eddig nem jártak sikerrel. Ez sok éven át bosszúságot okozott az itt élőknek, ám a gond most megoldódni látszik.

A hétfői előkészítést, vagyis a betonozást követően ma reggel ide sorakoztak fel a kivitelező cég munkagépei. A mintegy háromszázöt méter hosszú, valamint három méter széles szakaszt ellátták tapadást elősegítő anyaggal. A első szállítmány megérkezése után pedig el is kezdték húzni az aszfaltréteget a területre.

„Eső után egyszerűen nem lehetett közlekedni az utcában. Mivel most kaptunk egy nagyon nagy lehetőséget, hogy olyan utcákat is beletehetünk ebbe a programba, amelyek szerintem elhanyagoltak voltak, illetve ezeknek az embereknek, akik itt laknak ez ajándék. Tegnap is kint voltam az utcában, egy idős néni azt mondta, hogy álmában sem gondolta volna, hogy ez az utca valamikor is aszfaltot fog kapni. Büszke vagyok arra, hogy az én területemen egy ilyen utca is kapott egy lehetőséget a polgármester úr segítségével, és akkor ez is le lesz aszfaltozva, ez az utca” - mondta Csutor László, területi képviselő.

A munka jól halad. Jövő hétre úgy néz ki már csak nyolc szakasz marad, amit le kell aszfaltoznia a megbízott vállalkozó munkatársainak a városban.

„Nemsokára befejeződik az idei aszfaltozási program, amelyet az ötszázmillió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetünk. Folyamatosan dolgozik a vállalkozó a szerződés megkötése óta. Úgy néz ki, hogy határidő letelte előtt be fogja fejezni az aszfaltozási programot. Nagyon örülök neki, hogy a területi képviselők olyan utakat is beleválogattak ebbe a programba, amelyek tényleg szinte az „Isten háta mögött” vannak. Olyan utak, amelyek soha nem láttak még aszfaltot. Például a mögöttünk látható Sümeg utcából rengeteg olyan panaszt kaptam, hogy nem tudnak nem sáros lábbal kijönni az utcából, annyira rosszak voltak a körülmények. Most vadonatúj aszfaltcsíkot kapnak. Bízok benne, hogy szépen lassan az egész város útja lesz aszfaltozva” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Hasonló a helyzet Sziklás tetőn, ugyanis onnan is rengeteg bejelentés érkezik a lakosság részéről. Hamarosan azt a szakaszt is sorra veszik. A Sümeg utcába ma száztíz tonna aszfaltot terítenek szét öt centiméteres vastagságban. A mai folyamat hengerezéssel zárul, persze egy későbbi időpontban még visszatérnek ide is a dolgozók rendbe tenni a padkát. A következő napokban is folytatódik az aszfaltozás a város egyéb pontjain, holnap Karu térségében tevékenykednek majd a kivitelezők.