Döntetlen lett az Ózd-Sajóvölgye és a Hidasnémeti VSC mérkőzése
Sport
2022. szept. 20.

Döntetlen lett az Ózd-Sajóvölgye és a Hidasnémeti VSC mérkőzése

Döntetlent játszott hétvégén az Ózd-Sajóvölgye és a Hidasnémeti VSC alakulata a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztály hatodik fordulójában.

Második alkalommal láthatta a közönség itthon játszani az Ózd-Sajóvölgye gárdáját. Több hazai mérkőzést ugyanis Putnokon bonyolítottak le, mert az ózdi stadion pályájával több technikai probléma is adódott. Azonban ezeket a hétvégére már elhárították, így itt tartották meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztály hatodik fordulójának mérkőzését. A lakosság ki is használta az alkalmat, így sokan ellátogattak az összecsapásra, hogy buzdítsák az alakulatot. A huszonhetedik percben a bíró már kiosztott egy sárga lapot. A harmincharmadik percben pedig megszületett az első gól is. Ekkor ugyanis Pataki Roland megzörgette az ellenfél hálóját, amivel meg is szerezték a vezetést.

Mindkét gárda több helyzetet alakított ki, azonban az első játékrészben már nem született több találat, így 1-0-val mentek pihenőre a csapatok. A második félidőben a vendégek egyre nagyobb nyomást helyeztek a hazaiakra. A harcias összecsapásban többször is villant a sárga lap. Az ötvenegyedik percben Menougong George értékesített egy büntetőt, ezzel 1-1-re módosítva az állást. A mérkőzés további részében már nem született gól. Így alakult ki a végeredmény: Ózd-Sajóvölgye - Hidasnémeti VSC: 1 – 1.

„Azt gondolom, hogy a mérkőzés irama az megye egyes szinten kimagasló volt. Mindkét csapat győzni szeretett volna és a támadó futballt részesítette előnyben. Az, hogy megint úgy jövünk ki a második félidőre, hogy nem koncentrálunk eléggé, és kapunk egy 11-est, az sajnos most már a második ilyen mérkőzés. Ezen javítanunk kell, jobban kell koncentrálnunk és kilencven percig kell odafigyelni” - mondta Zimányi Ádám, az Ózd-Sajóvölgye játékosa.

A Hidasnémeti csapat tavaly még az NB III-ban futballozott, és az ott szerzett tapasztalatok sokat lendítenek teljesítményükön, próbálnak azokból építkezni. A gárda összetétele azonban változott.

„Tavaly kiestünk az NB III-ból sajnos, így kicsit nehezen mentünk bele a felkészülésbe. Sok nemzetközi és külföldi meccset játszottunk a felkészülés alatt, úgyhogy viszonylag úgy gondolom, hogy jó lendülettel mentünk bele. Eddig jól is ment a bajnokság, most sajnos itt hagytuk a két pontot” - nyilatkozta Málik Mihály, a Hidasnémeti VSC kapusa.

A meccs során több szögletet is kialakított mindkét gárda, azonban a hálóba találni egyik játékosnak sem sikerült. A vendég csapat edzője úgy fogalmazott, hogy a döntetlennek is örülni kell.

„Én megmondom őszintén, még ilyen gyengén nem láttam játszani a csapatot, őszintének kell lennünk. A második félidő már azt gondolom, hogy jobb volt. Igazságos a döntetlen, mert ilyen első félidő után nehezen mondhatnánk, hogy megérdemeltük volna a győzelmet. Volt egy kapufánk, amit sajnálunk, hogy nem ment be, de egy nagyon harcias és szervezett Ózddal találkoztunk, úgyhogy ennek az egy pontnak is tudni kell örülni” - értékelt Takács Péter, a Hidasnémeti VSC edzője.

Az 1-1-es végeredménynek köszönhetően az Ózd-Sajóvölgye a tabella negyedik helyéről várja a folytatást. Pénteken Felsőzsolcára látogat a csapat, a hazai szurkolók pedig legközelebb október 8-án láthatják a csapatot a Városi Stadionban, ekkor a Sajóbábonyi VSE lesz az ellenfél.