Több mint ötven különleges autót állítottak ki a Gyártörténeti Emlékparkban szombaton
Szabadidő
2022. szept. 19.

Több mint ötven különleges autót állítottak ki a Gyártörténeti Emlékparkban szombaton

Közel ötven tuning és veterán autót tekinthettek meg az érdeklődők szombaton. Az eseményt első ízben rendezték meg városunkban, de szeretnék, ha hagyománnyá válna.

Különleges színek, tartozékok és egyedi kialakítás. Közel ötven autót tekinthettek meg a kilátogatók a II. Őszi HollywÓzd Rock Parádé keretén belül. Egy tuningautós részt és egy veterán darabokból álló szektort is kialakítottak. Több városból érkeztek a tulajdonosok járműveikkel, akikkel a szervezők külön-külön vették fel a kapcsolatot. Szeretnének ebből a találkozóból hagyományt teremteni városunkban, hogy az autók szerelmesei is megmutathassák büszkeségeiket.

„Ez egy közösség. Nemcsak Magyarországon, hanem minden országban egy közösségnek számít. Mi erre építjük az eseményünket is, amit minden évben megrendezünk. Most, hogy ezt itt Ózdon első alkalommal csináljuk, sajnos az idő is kevés volt rá. Reménykedem benne, hogyha a közeljövőben kapunk még ilyen felkérést, akkor több idő lesz rá, és még több autót tudunk majd prezentálni” - mondta Papp Gábor, a North-East Company elnöke.

Több különleges, saját kezűleg átalakított járművet vehettek szemügyre a kilátogatók. Cservári Péter gyermekkorától dédelgeti álmát, miszerint lesz egy saját autója, amit egyedi módon átalakít majd. Négy éve építi és alakítja gépkocsiját, hogy minél különlegesebb legyen.

„Van rajta ültetés, sportkormány, állítható futómű, nagy kipufogórendszer. Meg ízlésekben változtattam beltérben, egyedi biztonsági öv, váltókar, másik ülés, tetőkárpitok és sok apróság. Van még benne sok minden, de már nem szeretném fejleszteni, már csak élvezem” - nyilatkozta Cservári Péter.

A veterán részen is több autót, valamint motorokat is megtekinthettek a kilátogatók. Nagyon sok ritka járművel találkozhattak, amelyeket napjainkban már szinte egyáltalán nem láthatunk a forgalomban. Volt olyan, amelyből mindössze pár darab van az országban.

„Körülbelül 10-12 éve gyűjtöm a veterán autókat és ez egy szerelemmé vált. Azóta folyamatosan veterán találkozókra és versenyre járok. Próbáltunk egy olyan eseményt szervezni itt Ózdon is, hogy ez a veterános közösség is megjelenjen itt. Szeretnénk, ha ez tovább fejlődne és a fiatalok tovább is vinnék. Aránylag én is fiatal vagyok, de a jóval fiatalabbakra gondolok. Jó lenne, ha követnék ezt a dolgot és megőriznék ezt a hagyományt” - fogalmazott Boris, youtuber, Old Skull Garage.

Többek között Ford Taurust és Sierrát, valamint Polski Fiatokat is megtekinthettek a parkban. A rendezvény sok érdeklődőt vonzott.