Charlie Ózdon – II. Őszi HollywÓzd rock parádé
Kultúra
2022. szept. 18.

Charlie Ózdon – II. Őszi HollywÓzd rock parádé

Megrendezték a II. Őszi HollywÓzd rock parádét városunkban. Este kilenc órától Horváth Károly Charlie adott koncertet az érdeklődőknek. Az eső ellenére is többen kilátogattak a parkba.

A Gyártörténeti Emlékpark hétvégén újabb eseménynek adott otthont, ugyanis második alkalommal szervezték meg a HollywÓzd rock parádét. Tavaly is sok együttes érkezett a városunkba, többek között a Bikini és a Hooligans zenekar koncertjén is részt vehettek a kilátogatók. A sikerességnek köszönhetően pedig idén is úgy döntöttek, hogy újra megrendezik a programot.

„Az Ózdi Jazz és Rock parádéval lezártunk egy tíz éves időtartamot. Aztán mivel én a rock zenét jobban kultiválom, több az ismeretségem is, akkor úgy döntöttem, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Tavaly megcsináltam az elsőt, most pedig a második őszi rock parádét” - mondta Dancsok Tamás, szervező.

Délután négy órától fellépett Babus Laci és Barátai. Őket követte a Nagyanyám Bluesa. Hét órától pedig az AB/CD nevű formáció koncertje következett. Sajnos az időjárás nem kedvezett a programnak, de voltak olyanok, akik a rossz idő ellenére is kilátogattak a parkba. Este kilenc órától Horváth Károly Charlie, Liszt Ferenc-díjas énekes, könnyűzenész, a rock, jazz, blues, és a funky jellegzetes rekedt hangú előadóművésze lépett a színpadra. Nevéhez fűződik több zenekar is, mint például a Decca, az Olympia és a Generál. Számos sláger juthat eszünkbe, mint a Jég dupla whiskyvel és az Az légy, aki vagy is. Nemrégiben pedig egy új lemeze jelent meg.

„A mostani példányszám szerint már platina. Nagyon boldog vagyok, hogy megcsináltuk, mert egy rendkívül jó lemez lett. Három kedves barátom, művész kolléga szerepel a lemezen, akikkel duettet éneklek. Egy dalt pedig közösen. Tóth Vera, Nika és Szolnoki Peti. Mind a hármat, mint barátot és zenész kollégát nagyon szeretek” - fogalmazott Horváth Károly Charlie, Liszt Ferenc-díjas előadóművész.

Rengeteget koncertezik még a mai napig is. Az elkövetkezendő időszakban városunkhoz legközelebb Miskolcon lép majd színpadra. Emellett Budapesten, december végén lesz egy nagykoncert, Charlie 75 címmel, ahol több magyar előadó is a vendége lesz. A II. Őszi HollywÓzd rock parádéról bővebb beszámolót kedden, az Ózdi Városi Televízió Kaleidoszkóp című magazinjában láthatnak majd.