Öt arannyal tért haza az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club csapata
Sport
2022. aug. 31.

Öt arannyal tért haza az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club csapata

Éremcsokorral tértek haza a Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tagjai a Hajdú-Bihar megyében megrendezett versenyről. Major Nikoletta a mezőny legjobbjának járó kupát is elhozta.

Az ózdi súlyemelés idén ünnepli ötvenedik születésnapját. Az Ózdi Kohász Sportegyesület kötelékében indultak el 1972-ben. 1992-ben azonban az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club külön vált, és azóta önállóan működik. Az egyesület nemzetközileg ismert és elismert. Az utánpótlást nevelő műhelyben a gyerekek száma időről időre változó, de általában húsz és huszonöt közötti létszámmal tevékenykednek. Elég sok idő, amíg egy gyermek ki tud jutni a versenyrendszerbe. Hangulatos zene szól, de közben kemény munka zajlik. Néhány napja versenyről jöttek, de folyamatosan készülnek, edzenek a fiatalok a legközelebbi megmérettetésre.

„Ez a bajnokság, amelyen részt vetünk, a Hajdú-Bihar megyei verseny volt. Ez gyakorlatilag egy előszobája volt a közelgő nemzeti bajnokságoknak, melyen részt vesznek a gyerekek. Ez volt nekik a belépő, hogy nevezni tudjam őket. Felülmúlták önmagukat, mert egyéni rekordokkal verték a mezőnyt öten. Háromféle korcsoportban, öt különböző súlycsoportban, öt aranyérmet hoztak és közülük egy fiatal az abszolút bajnoki kupát is elhozta” - emelte ki Fodor Emese, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club szakosztályvezetője.

Minél korábban elkezdik a gyerekek űzni ezt a sportot, annál jobb. A Hajdú-Bihar megyei Tégláson megrendezett területi minősítő versenyen első helyezést ért el hetven kilogrammos súlycsoportjában Lengyel Bálint. Elsőséget szerzett ifjúsági korcsoport negyvenkilenc kilogrammos súlycsoportjában Kistörő Péter. A kilencvenhat kilogrammos ifjúsági korcsoportban Endrész György szerepelt a legjobban.

„Tizenegy éves koromtól sportolok. Egy iskolai toborzás során ismerkedtem meg vele. Sportot választottunk, azt kerestük, hogy milyen sportot kezdjek el, és ez állt hozzám a legközelebb” - mondta Endrész György, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tagja.

A fiatal sportoló egyébként újabb bajnokságra készül, ahol minél jobb eredményt szeretne elérni. A versenyről két lány induló is aranyat hozott, az ifjúsági ötvenkilenc kilogrammos súlycsoportban Szűcs Bernadett szerzett elsőbbséget. Major Nikoletta a juniorok hatvannégy kilogrammos súlycsoportjában nyert és elhozta a mezőny legjobbjának járó kupát.