Terv szerint
Város
2021. aug. 18.

Terv szerint

Már a vízminta ellenőrzések zajlanak a városi uszodában. Szinte már minden adott ahhoz, hogy szeptember elsején megnyithassák kapuikat a nagyközönség előtt.

Idén június 10-én nyitotta meg kapuit a városi strandfürdő. Bár még egy ideig tart a szezon, de már most elmondható, hogy jók lesznek a látogatottsági mutatók. A hőhullámok idén hosszabb nyitvatartást eredményeztek. Különösebb probléma nem volt, folyamatosan tudtak üzemelni. Az uszodában pedig ez idő alatt is zajlottak a kisebb-nagyobb munkálatok, hiszen hamarosan ide várják az úszni vágyókat. A diákmunkások ma is serénykedtek a komplexumban, kiemelt figyelmet fordítanak a tisztaságra.

„Műszaki probléma nem volt a nyár folyamán. Augusztus 31-ig szeretnénk nyitva tartani a strandot, szeptember elsején pedig közvetlenül megnyitni az uszodát. Terveink szerint a wellness részleggel és az uszodai szolgáltatásokkal várjuk kedves vendégeinket. Az úszásoktatás tekintetében is tervezzük, hogy folytatódhasson mind az egyesületek számára, mind pedig az iskolások számra. Ez természetesen nem tőlünk függ, hanem a következő időszak előírásaitól, illetve attól, hogy hogyan alakul a sajnos már megszokott járványhelyzet” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Egyelőre nem tervezik a szolgáltatások bővítését. Nagy-Mengyi Péter az élményközpont igazgatója azt mondja, hogy a jövőben az éves bérletről áttérnek egy olyan konstrukcióra, amely jobban követhető lesz mindenki számára. Az uszodatérben található légtechnikát is cserélik. A gépházban is mindig akad tenni való.

„Nyolcvan százalékosan már felkészültünk a nyitásra, a medencék már fel vannak töltve, le vannak vegyszerezve, a klór PH be van állítva. Ma vitték még el az utolsó vízmintát, aminek három, négy nap után meg is kapjuk az eredményét. Ez már nem olyan hosszú idő. Valamint még az egyes szaunánknak a fűtőszálai rosszak. Remélhetőleg a beszállító hamarosan hozza ezeket az alkatrészeket és kijavíthatjuk” - mondta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

A medence aljának és oldalfalának ellenőrzésekor kiderült, idén nem kell egyetlen csempét sem kicserélniük. A feltöltés egyébként két napot vesz igénybe, először a nagyot, majd a kicsit, valamint a jakuzzikat szivattyúzzák tele. A víz megfelelő PH értékének beállítása pedig ezt követően még négy-öt napig tart. Az elmúlt 12 év nyomot hagyott a létesítmény külső homlokzatán. Elkezdett omladozni a vakolat. Most ezt is igyekeznek rendbe tenni, valamint az ablakkereteket is kijavítják.