Szépkorút köszöntöttek
Város
2021. aug. 17.

Szépkorút köszöntöttek

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Roszjár Lajosné. A jeles napon városunk polgármestere és a terület képviselője virágcsokorral köszöntötte az ózdi hölgyet.

Roszjár Lajosné kilencvenedik életévét töltötte be a hétfői napon. Ebből az alkalomból Janiczak Dávid, Ózd polgármestere és Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő virágcsokorral és emléklappal ajándékozta meg a hölgyet Március 15. úti otthonában. Városunk vezetői nagy hangsúlyt fektetnek az idősek köszöntésére.

„Én úgy gondolom, hogy az időseket tisztelnünk kell, hiszen nekik köszönhetjük a jelenünket. Az a minimum, hogy aki ilyen szép kort megélt, mint Irénke néni is, a kilencvenedik életévét töltötte most, személyesen felköszöntsük, találkozzunk, beszélgessünk vele egy kicsit az életéről, történeteiről mindig sok érdekes tapasztalatot lehet összegyűjteni az idősek történeteiből” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A terület képviselője azt mondja, mindig szívesen tesznek eleget a hozzátartozók kérésének. Arra kéri a lakosságot, hogy nyugodtan jelezzék nekik, ha rokonuk ilyen szép kort megélt. Hiszen elismerésre méltó az, hogy életük nagy részében segítették a várost munkájukkal és tevékenységükkel. Úgy érzi, hogy a városvezetés részéről ezt a figyelmességet mindenki örömmel fogadja.

„Elég sok idős ember él itt ezen a környéken. Van, akiről nem tudunk, mert nem jelzi a család. Akit esetleg ismerünk és tudjuk, hogy megéri a kilencvenet, vagy esetleg még többet, akkor őket természetesen jövünk és felköszöntjük, mert nagyon szép kort éltek meg” - mondta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

Irénke néni szerint a hosszú élet titka a munka. Az Alföldön nőtt fel a bátyjával és húgával. Édesanyja is szép kort megélt. 36 éve nyugdíjas, 32 évet dolgozott a ruhagyárban varrónőként. Nem szereti a tétlenséget, a televíziót sem kedveli.

„32 évet dolgoztam. De én a mai napig is sokat szedem a füvet, mert muszáj. Itt sokat kell dolgozni, nagy a telek, a kert, itt nincs megállás” - emelte ki Roszjár Lajosné.

Két unokája és egy négyéves dédunokája van. Szombaton a család összegyűlt és egy estebédet tartottak, beszélgettek és megajándékozták. Második férjével 39 évig éltek harmonikus házasságban. Azt kívánja, hogy az unokái is ilyen boldogok legyenek, mint amilyenek ők voltak. Sokat túráztak, tizenegy országban jártak. Arra buzdítja a fiatalokat is, hogy barangoljanak sokat a természetben.