Harmadjára az ózdi homokon
Sport
2022. aug. 16.

Harmadjára az ózdi homokon

Harmadik alkalommal rendezték meg a strandröplabda tornát a városi strandfürdőben. Az eseményt közösen szervezte az Ózdi Sport- és Élményközpont, valamint az Ózdi Röplabda Klub.

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a strandröplabda tornát a városi strandfürdő területén az elmúlt hétvégén. Az eseményt közösen szervezte az Ózdi Sport- és Élményközpont, valamint az Ózdi Röplabda Klub. A bajnokság elsődleges célja, hogy lehetőséget biztosítson azoknak a fiataloknak, akik érdeklődést mutatnak a sportág iránt. A nap a pálya kialakításával és a háló kifeszítésével kezdődött, majd a sorsolás után több mint tíz pár mérkőzött egymással. A fiúk mellett a hölgyek is kipróbálhatták magukat.

„Vegyes csapatok is játszhatnak, tehát nem kifejezetten fiú- és lánycsapatok, hanem vegyesek is lehettek. Idén tizenegy páros nevezett a mérkőzésekre, de még helyszínen is lehet jelezni a részvételt. Ténylegesen célunk az, hogy mindenkinek lehetőséget adjunk, éppen ezért vannak vegyes csapatok is a játék során” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

A legtöbben még csak most ismerkednek a röplabdával, de találkoztunk olyan játékossal aki már évek óta űzi ezt a mozgásformát, és ebben találta meg a számítását.

„Körülbelül 9 évesen kezdtem el röplabdázni. Régebben fociztam, és el volt törve a kezem. Ebből a sportsérülésből lábadoztam, amikor bejöttek az osztályomba, aki egy röplabdaedző volt. Megkérdezte kinek van kedve kipróbálni a sportágat. Persze én szeretem a sportokat és érdekelt a dolog. Azóta játszom és nagyon szeretem a röplabdát” - nyilatkozta Lévai Péter, játékos.

A párosokat két csoportra osztották, ahonnan a körmérkőzések után az első két helyezett jutott tovább. Ők újra megküzdöttek egymással, amely során kialakult a dobogósok mezőnye. A többiek egy-egy helyosztó meccsen döntötték el a további helyezéseket. A bajnoki címet a Salagvárdi Réka-Lévai Péter páros szerezte meg. Második a Varga Tamás-Jászai Patrik kettős lett, még a dobogó harmadik fokára Bellér Dávid és Pálfi Milán állhatott. A szervezők úgy látják, hogy a mezőny évről évre erősödik. Természetesen a következő esztendőkben is szeretnék megrendezni a strandröplabda tornát az ózdi homokon.