Karbantartás, tisztítás – készülnek a nyitásra az uszodában
Város
2022. aug. 4.

Karbantartás, tisztítás – készülnek a nyitásra az uszodában

Folyamatosan végzik a karbantartási munkálatokat az uszodában. A medencéket már feltöltötték, a gépházban viszont van még feladat. Az intézmény szeptember elsején nyitja meg kapuit.

Az uszoda nyári zárvatartása alatt sem üres az épület, ilyenkor végzik ugyanis a karbantartási feladatokat az Ózdi Sport- és Élményközpont munkatársai. A hőség miatt túlmelegedett a szolárrendszer, ezért idén korábban feltöltötték a medencéket. A vízkezelést azonban majd csak jövő héten kezdik el. Folyamatos a munka továbbá az intézmény gépházában is. A vízgépészeti felújítások nagyobb részével már elkészültek, de van még mit tenni.

„Jelenleg a színszabályozó automata és az áramlási érzékelőknek a felújítása van folyamatban. Ezen túlmenően a szeptemberi nyitáshoz a napkollektoros rendszer felülvizsgálata, felújítása, javítása, hogy energiatakarékossági okok miatt a leghatékonyabban működjön. Ennek most az aktuális feladata az lesz, hogy a szolárvezérlést, a használati meleg víz előállításnál cserélni kell, mert megöregedett, tönkrement, így újat kell beépíteni hozzá” - mondta Pálinkás László, az Ózdi Sport- és Élményközpont munkatársa.

Az uszodatérben a járólapok súrolása, valamint a kisebb, zárt helységek takarítása veszi majd kezdetét. Vízkőteleníteni és nagyobb fertőtlenítést végezni nem tudnak év közben, ugyanis akkor vendégeik vannak. Ilyenkor az erős vegyszereket nem használhatják, így ezeket is csak most tudják megcsinálni. A diákmunkások is kiveszik a részüket a feladatokból, délelőtt többek között a szekrényeket takarították.

„A wellnesben ilyenkor a szauna fűtőszálak szoktak kirepedni a szárazság miatt. Azoknak a felmérése zajlik, valamint a faszerkezetek kiszáradtak, azoknak a javítása, pótlása fog még történni. Bent az irodában pedig folyamatos egyeztetés van a jövőben az energiatakarékosság miatt, hogy milyen változásokat akarunk meghozni az elsejei nyitásra” - nyilatkozta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont műszaki vezetője.

Hamarosan a tisztasági festéshez is hozzálátnak. Idén nem csak a kisebb, kritikusabb felületeket kenik át, hanem az egész uszodában megújulnak a falak. A kikopott szivattyúkat is minden évben kicserélik, ez tehát idén sem maradhat el. Szeptember elsejére mindennel elkészülnek és már az uszodában várják a látogatókat. Ezzel egyidejűleg pedig a megszokott módon bezár a strand.