Hűsítő finomsággal is kedveskedtek a segíteni szándékozóknak a mai véradáson
Egészség
2022. júl. 27.

Hűsítő finomsággal is kedveskedtek a segíteni szándékozóknak a mai véradáson

Bio termékekkel is megismerkedhettek a donorok a mai véradáson, amelyre mintegy negyven fő jelentkezett előzetesen. A segítséget nyújtók egy-egy fagylaltkuponnal is gazdagodhattak.

Folyamatosan érkeztek a véradók ma a Civil Házba. A Magyar Vöröskereszt helyi szervezete, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai által rendezett eseményre déltől várták a donorokat. A program jól indult, hiszen már a kora délutáni órákban is többen várakoztak a földszinti helyiség előtt. Köztük volt Demjén Balázsné, aki már évtizedek óta segíti ilyen módon a rászorulókat. Ő többször vett már részt irányított véradáson is.

„Orvosi javaslatra kezdtem el vért adni tizenhét éves korom után kicsivel. Gyakran fájt a fejem és erősen vérzett az orrom. Ez a panaszom megszűnt, aztán a terhességeim után megint csak visszatértem a véradáshoz, mert megint jött ez a probléma. Csak javasolni tudom mindenkinek, annak is, akinek nincs ilyen problémája. Ha csak egy fél életet tudunk vele megmenteni, az mindenképpen jó. Ártani nem árt” - mondta Demjén Balázsné.

Nem ritka, hogy a véradásokat termékbemutatók is színesítik. A résztvevőknek ma is volt lehetőségük olyan készítményekkel megismerkedni, amelyek hozzájárulhatnak egészségük megőrzéséhez.

„Az étrend-kiegészítőket nagyjából mindenki használja, amióta a Covid jelen van az életünkben, még inkább odafigyelnek az emberek arra, hogy vitaminokat és étrend-kiegészítőket szedjenek. Bármilyen rendezvényre kitelepülünk és kóstoltatunk. Egy olyan kapszulát, ami immunerősítő, teljesen felesleges kóstoltatnunk, viszont kollagén italt, C-vitamin italport, illetve van egy olyan italporunk, ami 35-féle bio zöldségszárítmányból készül, ezeket van lehetőség ilyenkor megkóstolni. Ilyenkor el tudják dönteni az emberek, hogy ez tetszik-e nekik” - nyilatkozta Papp-Molnár Szilvia, az Ökonet-Európa Kft. termék tanácsadója.

A nyár sajnos itt is uborkaszezonnak tekinthető, ám az mindenképpen pozitív, hogy kora délután az előzetesen bejelentkezőknek már több mint a fele megjelent a véradáson. Persze a szervezők minden alkalommal igyekeznek honorálni a jó szándékot.
 
„Mindig próbálunk valamivel kedveskedni a véradóknak. Most felajánlást kaptunk a tavalyi évben is Sződi Páltól. A Rákóczi Fagyizó felajánlásának köszönhetően egy gombóc fagyit kap minden megjelent véradó, aki véradásra jött. Ezt a fagylaltozóban beválthatja. Úgyhogy reméljük, hogy sokan eljönnek majd és ízletes lesz a fagylaltjuk is” - fogalmazott Buth Fanni, a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezetének területi munkatársa.

A következő hónapban ilyen eseményt nemcsak Ózdon, hanem városunk környékén is szerveznek majd. Így augusztus 3-án Nekézsenybe, 18-án pedig Hangonyra várják a donorokat. Ugyanezen a napon adhatnak vért az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. dolgozói is.