Sportos, környezetszépítő és egészségmegőrző kezdeményezéseket támogathatnak szavazataikkal az ózdiak. Újra elindult az „Ön választ, mi segítünk” program
Hírek
2022. júl. 12.

Sportos, környezetszépítő és egészségmegőrző kezdeményezéseket támogathatnak szavazataikkal az ózdiak. Újra elindult az „Ön választ, mi segítünk” program

Három kezdeményezést támogathatnak szavazataikkal az ózdiak négy héten keresztül az egyik legnagyobb áruházlánc „Ön választ, mi segítünk” közösségi programján.

Tizenegyedik alkalommal hirdette meg az egyik áruházlánc „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatát. A kazincbarcikai és ózdi körzetet egyesítették a szervezők, így a Kazincbarcikai Összevont Óvodák „Egészségünk kertje” elnevezésű projektjére is lehet itt szavazni. Ők veteményeskertet szeretnének kialakítani és palántákat ültetni. A táblai Apáczai Csere János Általános Iskola is bekerült a mindent eldöntő fordulóba, ahol ha megfelelő mennyiségű zsetont tudnak összegyűjteni, az intézmény környezetét szépítenék meg. Itt mindig is nagy hangsúlyt fektetettek az egészség és környezeti nevelés témakörére, ennek szellemében építik fel a tanórákat és a szabadidős tevékenységeket is.

Az elmúlt két évben az udvaron is történtek változások, kiskertet hoztak létre a tanulók segítségével, amelynek gondozására nagy hangsúlyt fektetnek. Céljuk a hagyományt tovább folytatni, hiszen van még olyan rész, ami fejlesztésre szorul.

„Szeretnénk, ha az iskola hátsó területe is egy hasonló megújuláson menne keresztül, ezért adtuk be a pályázatot. A hátsó területnél egy sportpálya rész és egy kis szabadidős park rész található, a pályázat keretében ennek a területnek a fejlesztését tűztük ki célul. Szeretnénk tanulóink részére szintén kialakítani egy kis kertet egy kis virágosítás tükrében, de természetesen a pedagógiai program megvalósítása kapcsán egy mezítlábas ösvényt, vagy esetleg egy magas ágyásos kiskert kialakítása is szóba jöhet. Természetesen az elnyert pályázati összegnek megfelelően” - mondta Pénzesné Barta Krisztina, az Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezetője.

Az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület már nem először indult ezen a pályázaton. Tavaly is sikerült elnyerniük a harmadik helyet. Az összegből akkor a Kondi Napok szabadidős megmozdulás színvonalát növelték. Most egy olyan futós programot szeretnének megvalósítani, amely Ózdon egyedülálló. A klub ez alkalommal az állatbarátokat hozná közelebb a természethez, számukra biztosítana megmérettetési lehetőséget.

„Egy kutyás futóverseny lenne a program, amely ezen a környéken még teljesen új, külföldön már nagyon népszerű és hazánkban is vannak rá példák, hogy rendeznek ilyen futamokat. A mi gondolatunkban is megfogalmazódott ez már a korábbi hegyi futóversenyek alkalmával is, de akkor még nem mertük megvalósítani, mert lehet, hogy a futókat zavarta volna a dolog. Most külön erre a profilra alakítanánk ki egy megmérettetést” - emelte ki Vanczák Attila, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke.

Tegnap óta gyűlnek a zsetonok a Brassói úti bevásárlóközpontban elhelyezett gyűjtőládákban. Magyarország ötvennyolc körzetében az áruházlánc vásárlói arról szavazhatnak, hogy melyik pályázó ötletének megvalósulását támogatják. A voksolásra bejutó kezdeményezések mindannyian nyernek. A kérdés csupán az, hogy milyen összeggel gazdagodhatnak. Ugyanis az első helyezett négyszáz, a második kétszáz, a harmadik pedig százezer forint hozzájárulást kap közösségépítő elképzeléseinek megvalósításához. Ilyen módon véleményt nyilvánítani augusztus 7-éig lehet. Eredményhirdetés szeptember elején várható, a voksok állását minden héten kiírják a ládákra, de a vállalat hivatalos weboldalán is nyomon követhető.