Horogra akadtak a halak
Szabadidő
2022. júl. 4.

Horogra akadtak a halak

Megtartották a IX. Pontykalózok Bojlis Kupát az Ózdi Horgásztavon. Idén tizennégy csapat indult el, akik összesen több mint kétszáz darab halat akasztottak horogra.

Tizennégy csapat érkezett a IX. Pontykalózok Bojlis Kupára az Ózdi Horgásztóhoz, amelyet idén egybekötöttek a Borbás Tibor emlékversennyel. Minden évben tartanak egy tavaszi, egy nyári és egy őszi fordulót, azonban az elmúlt időszakban a pandémia miatt ez nem volt lehetséges. Most azonban újult erővel vágtak bele a küzdelembe. Minden csapatnak jut egy nagyjából huszonöt méteres szektor.

„A verseny szabályainak a legfontosabb feltétele az, hogy csak bojlival és pellettel lehet horgászni, tehát főtt magvakat, illetve etető anyagokat nem lehet használni, csak ezekkel lehet etetni, csalizni. Kizárólag a négy kiló feletti pontyok és amúrok számítanak bele a verseny értékelésébe. Hatvanhat órás a verseny, csütörtökön este hat órakor kezdődött és vasárnap délig tart. A legtöbb fogott hal kerül a legelső helyre, tehát aki az összefogásban a legtöbb halat fogja, ő lesz a versenynek a győztese” - mondta Egyed Richárd, a IX. Pontykalózok Bojlis Kupa szervezője.

Kezdetben a nagy hőség miatt nehezen jöttek a kapások, azonban péntek este lejjebb hűlt a hőmérséklet, ami lendületet adott a csapatoknak. A megmérettetés vasárnap délben ért véget. Ekkorra a csapatok több mint kétszáz halat akasztottak horogra. 1644,32 kilogrammos összsúllyal és 7,98 kilogrammos átlaggal zárták a versenyt. A legnagyobb hajrát a Z-Factor Team jegyezte, ugyanis az utolsó etapban több mint ötven kilogramm halat fogva egészen a dobogó második fokáig kapaszkodtak fel. Félidőnél azonban még nagyon képlékeny volt, ki hogy fog végezni.

„A zsákmányunk egyáltalán nem kiemelkedő, viszont a mezőny végét sem súroljuk, úgyhogy úgy gondolom, hogy ennél még lehet jobb is. Amit most ki tudtunk hozni belőle, az egy középmezőnyre elegendő, de még a versenynek alig vagyunk túl a felén, úgyhogy innentől kezdve bármi megtörténhet” - nyilatkozta Rácz Péter, a Z-Factor Team tagja.

A képzeletbeli dobogó legfelső fokára végül a Sanyó és az Almabor nevet viselő gárda állhatott fel. Másodikként a Z-Factor Team, harmadikként pedig a Doma Carp Team végzett. Az idei legnagyobb állat egy 15,95 kilogrammos tőponty volt, amely egyébként szinte a verseny legelső fogása volt. Mindannyian nagyon várják a folytatást, amely a tervek szerint még idén megvalósul.