Horgásztábort szerveztek gyermekeknek a Hangonyi-tó partjára, ahol tizenhét pecázni szerető fiatal bűvöli a kapásjelzőt
Szabadidő
2022. jún. 22.

Horgásztábort szerveztek gyermekeknek a Hangonyi-tó partjára, ahol tizenhét pecázni szerető fiatal bűvöli a kapásjelzőt

Tizenhét ifjú horgász versenyez egy héten át a Hangonyi-tónál. A kis pecásoknak tábort szerveztek, ahonnan minden gyerek nagy sikerélménnyel tér haza.

Árgus szemekkel ülnek a gyerekek a Hangonyi-tó partján, a kapásjelzőre összpontosítva. A reggeli pecaverseny zajlik, amit minden nap megrendeznek a horgásztábor lakóinak. A nyár folyamán három turnust fogadnak a szervezők, de ez kevésnek bizonyul, hiszen nagy az érdeklődés a vízparti elfoglaltság iránt. Jelenleg tizenheten várják a nagy fogást. Természetesen már gyakorlott pecásokról van szó, de aki a sport szabályait nem ismeri, azoknak nagy segítséget nyújt a táborvezető. Megmutatja a csalizás, a kötés és az etetés folyamatát. Felszerelésről is gondoskodnak a táborlakók számára, akik nagy sikerélményekkel térhetnek majd haza. Tegnap hatalmas zsákmányt fogtak.

„Hét és fél, nyolc kilós amurokat, három-négy-öt kilós pontyokat. Szinte minden gyerek megfogja a maga nagy halát is. Mindig meg van a sikerélmény, a kárászok folyamatosan jönnek, keszegeket száz számra fogják. Minden gyereknek meg van az élmény” - mondta Tóth Beatrix, táborvezető.

Az tévhit, hogy a horgászat a férfi sportok közé tartozik, ezt Duzsik Jázmin Hanna is cáfolja, aki már közel négy éve jár a tóparti táborba. Spicc bottal már egy ideje tudott horgászni, de féderrel a második táborban tanult meg.

„Azért választottam ezt, mert apukám is idehozott rengeteget kiskoromban, és nagyon a szívemhez nőtt a hely és plusz nagyon szép a táj. Szeretek itt lenni” - fogalmazott Duzsik Jázmin Hanna.

Nemcsak a környékbeli településekről, hanem Emődről és Vecsésről is jelentkeztek horgászok. Ők nem járnak haza mint a közelben lakó társaik, hanem szüleikkel sátorban vagy lakókocsiban pihennek. Első alkalommal nem tudott horgászni, de visszajár a táborba és már profinak számít Kaiser Ákos, aki Vecsésről érkezett.

„Ma negyvenhatot fogtam és harmadik lettem spiccbot versenyen” - nyilatkozta Kaiser Ákos.

Ebben a táborban minden horgászpalánta jól érezheti magát. A mai versenyen a legszerencsésebbek, egy nagy hal kifogásának élményével is gazdagodtak, amely egy életre szól. A halvédelem is szerepel a délutáni beszélgetések témái között, illetve a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektetnek a táborban. Mindannyian megbecsülik a természetet, megszeretik a halakat és nem utolsósorban barátságokat kötnek.