Nemzetközi versenynek adtak otthont városunk teniszpályái
Sport
2022. jún. 20.

Nemzetközi versenynek adtak otthont városunk teniszpályái

Huszonhárom egyéni és tizenegy páros versenyző állt rajthoz most szombaton a Gemer Grand Slam ózdi állomásán. A kilátogatók színvonalas mérkőzéseket láthattak.

Sportolók vették birtokukba most szombaton a városi stadion salakos teniszpályáit. Településünk most először adott otthont a Gemer Grand Slam versenysorozat egyik állomásának. A viadalt immár 13 éve folyamatosan megrendezik a sportág rimaszombati szerelmesei. A szlovákiai helyszín mellett Rudabányán és Salgótarjánban is összecsapnak régiónk legjobb játékosai. Az augusztus végi utolsó etap után alakul majd ki a legjobbak mezőnye, akik aztán egy masters találkozón döntik el, hogy ki nyeri az összesített pontversenyt. A résztvevők remek hangulatú, sportszerű, ugyanakkor színvonalas mérkőzéseket vívtak egymással. Zákányi Zoltán testnevelő-edző eltökélt szándéka, hogy újra felépítse a teniszéletet Ózdon. Ez remek alkalomnak ígérkezett, hogy ismét megteljenek a sportkomplexum küzdőterei. Végül összesen huszonhárom egyéni játékos és tizenegy páros mérte össze tudását.

„Az az igazság, hogy körülbelül ennyi jelentkezőre számítottunk. Azt gondolom, hogy ebből hagyományt fogunk teremteni, és minden évben egy fordulót itt Ózdon is meg fogunk rendezni” - mondta Zákányi Zoltán, teniszedző.

Mind az öt edző-, illetve a Tassonyi Ferencről elnevezett centerpályán is folyamatosan pattogott a labda. A meccsek kiélezett küzdelmet hoztak, amelynek végén az egyes kategóriában Vido Maros szerezte meg a bajnoki címet. A párosok között Bodnár Ádám, Bencső Ladislav kettős győzött. Találkoztunk olyan játékossal, aki most először járt a stadion teniszműhelyében, és elmondta, hogy elvarázsolták a gyönyörű körülmények.

„Ózdon jártam korábban. Többször is, de a teniszpályán még nem. Nem tudtam, hogy hat pálya van. Ez ritka, hogy ilyen szép környezetben vannak. Kell ennyi, hogy egy versenyt flottul le lehessen bonyolítani” - nyilatkozta dr. Farkas Tamás, teniszező.

Nem ez lesz az utolsó hasonló megmérettetés a nyáron. Legközelebb az augusztusban megrendezendő Ózd Openre látogathatnak ki az érdeklődők. Akkor várhatóan városunk hobbistái veszik birtokukba a pályákat.