A fantázia világa - Berg Judittal találkozhattak a gyerekek az Ózdi Városi Könyvtárban és az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban
Kultúra
2022. jún. 8.

A fantázia világa - Berg Judittal találkozhattak a gyerekek az Ózdi Városi Könyvtárban és az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban

Berg Judit írónő volt az ózdi könyvtár vendége, aki az Árpád vezér úti egységbe is ellátogatott. A programon a Könyvnyomozó irodalmi pályázat eredményhirdetését is megtartották.

Zsúfolásig megteltek a széksorok azon a rendezvényen, amelynek keretében a gyerekek Berg Judit írónővel találkozhattak. Többen saját könyveiket is elhozták, hogy a program végén dedikáltathassák azokat. Az eseményre városunk általános iskoláiból érkeztek tanulók, akiket elsőként az intézmény gyermekkönyvtárosa, Császár Éva köszöntött. Berg Judit az összejövetel előtt korábbi találkozókkal kapcsolatos élményeit is megosztotta.

„Voltam már olyan helyen, ahol mindenáron az érdekelte őket, hogy bizonyos könyvek hogyan születnek, és kíváncsiak voltak a kulisszatitkokra. Volt olyan társaság is, ahol az iránt érdeklődtek, hogy mennyit keres egy író, mennyibe kerül egy könyvet elállítani és olyan is volt, ahol az én személyem volt az izgalmas és hogy én milyen állatokat szeretek és milyen színű a kedvenc ruhám és hány éves vagyok. Tehát én alapvetően minden iránt nyitott vagyok” - mondta Berg Judit, író.

Az írónő közvetlen stílusával azonnal felkeltette a tanulók érdeklődését, aki több történetet is elmesélt gyermekeiről. Hallgatóságát pedig abba is beavatta, hogy milyen élmények indították el ezen a pályán. A mai programon zajlott a Könyvnyomozó irodalmi pályázat eredményhirdetése is. Ezt még áprilisban indították el, a feladatokat pedig igyekeztek a gyerekek érdeklődésének megfelelően összeállítani.

„Körülbelül százan kezdték el a rejtvényt megfejteni. Több könyvet eltetettek már a gyerekek, hogyha vége a versenynek, akkor kikölcsönzik majd. Ötvenegy érvényes megfejtésünk érkezett be, ötvenegy gyermek küldte be a megfejtést, és most közülük fogunk alsós és felsős kategóriában eredményt hirdetni. Természetesen a felsősök közül kevesebben fejtették meg, de nagyon szép dolog tőlük, hogy a sok tanulnivaló mellett ők még foglalkoztak ezzel” - nyilatkozta Császár Éva, az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárának gyermekkönyvtárosa.

Az író-olvasó találkozó után az eredményhirdetés következett, amelynek alkalmával az okleveleket és a könyveket maga az írónő nyújtotta át a gyerekeknek. A díjazottak közt volt Juhász Hanna Barbara is, aki a felső tagozatos kategóriában első helyezést ért el.

„Azt hittem, hogy egy kicsit kevesebb pontom lesz, de nagyon örülök neki” - fogalmazott Juhász Hanna Barbara, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

Alsós kategóriában is hirdettek eredményt, amelyen belül az egyik dobogós helyet Hrivnyák Hanga Regina szerezte meg.

„Kiskoromban olvasta nekem anyukám, és én is belekezdtem. Nagyon szeretem a Rumini könyveket” - emelte ki Hrivnyák Hanga Regina, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

A díjazottaknak átadott könyvek közt Berg Judit kötetek is szerepeltek, amelyeket az írónő névre szólóan dedikált is a gyerekeknek. Ám rajtuk kívül a többi tanuló is kérhetett aláírást a vendégtől. Az eseményről bővebb összeállítást az Ózdi Városi Televízió jövő heti, Kaleidoszkóp című magazinjában láthatnak.